Kleine 19.000 euro aan onbetaalde belastingen en boetes geïnd tijdens controles op zwaar vervoer in Nieuwpoort en Oostduinkerke

De actie 'zwaar vervoer' langs de Toekomstlaan in Oostduinkerke.
PZ Westkust De actie 'zwaar vervoer' langs de Toekomstlaan in Oostduinkerke.
De politie Westkust en de Vlaamse Belastingsdienst hebben dinsdag samen zo’n 18.735 euro geïnd tijdens een grootschalige verkeersactie in de Toekomstlaan in Oostduinkerke en de Kinderlaan in Nieuwpoort. De focus lag op zwaar vervoer.

“Onze verkeersdienst en de Vlaamse Belastingdienst scanden samen 1144 nummerplaten. Dankzij het scansysteem konden ze zien welke voertuigen geseind staan en welke voertuigen geen verkeersbelasting betaalden. De actie leverde 5.473 euro aan achterstallige verkeersbelastingen op”, zegt Ine Deburchgraeve, woordvoerster politie Westkust. “Bovendien stelde de politie Westkust nog voor 13.262 euro aan onmiddellijke inningen op ter plaatse door vastgestelde inbreuken.”

Twee chauffeurs droegen geen gordel, twee waren niet in orde met hun vervoersvergunning en twee reden rond met een vervallen tachograaf. Nog twee bestuurders werden betrapt met een ongekeurde snelheidsbegrenzer en twee anderen hadden hun lading niet correct gezekerd. Tot slot week een chauffeur van uitzonderlijk vervoer af van zijn doorgegeven reisweg en deed een andere chauffeur van uitzonderlijk vervoer geen verplichte voorverkenning. “Wij zetten sterk in op dergelijke acties en zullen deze in de toekomst maandelijks houden. De resultaten bewijzen immers dat ze meer dan nodig zijn”, besluit Deburchgraeve.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • francois dierickx

    Meer doen goed voor de kas en zo zal iedereen betalen voor de auto en zullen de camions ook leren van goed verzekerd te zijn en de wetten volgen

  • Germaine De Boes

    Doet dat dan ook maar in Veurne,dagelijkse kost van alle overtredingen inzake vervoersvergunningen en tacho die niet in orde zijn!