Jongetje (7) krijgt ruzie met broer op strand en loopt weg: hulpdiensten zoeken 2,5 uur en vinden hem
2 kilometer verder

De reddingshelikopter NH90 hielp mee zoeken.
Bart Boterman De reddingshelikopter NH90 hielp mee zoeken.
In Koksijde en Oostduinkerke is donderdagvoormiddag twee en een half uur lang gezocht naar een vermist jongetje van 7 jaar uit Ohey in de provincie Namen. Ook de procedure drenkeling was opgestart, omdat het jongetje mogelijk in zee verzeild was geraakt. Hij werd zo’n twee kilometer verderop teruggevonden door een alerte politiepatrouille. 

Volgens de politie Westkust was de jongen aan onze kust samen met zijn grootmoeder en broertje. Rond 10.15 uur liepen ze over het strand aan de waterlijn, maar plots kreeg het jongetje ruzie met zijn broer en liep hij weg. Dat was ter hoogte van de Gaston Lejeunestraat in Koksijde. De grootmoeder sloeg na een half uur vruchteloos zoeken alarm bij de strandredders en politie. Daarbij werd de procedure drenkeling ingezet omdat de jongen mogelijk in zee was terechtgekomen. De NH90-reddingshelikopter hielp mee zoeken, net zoals de brandweer, strandredders, politiepatrouilles en reddingsboten. Uiteindelijk werd het jongetje teruggevonden door een politiepatrouille in de Weg der Hoop in Oostduinkerke, zo’n 2 kilometer verderop. Het jongetje was verdwaald geraakt. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.