Hotelschool Ter Duinen krijgt vandalen over de vloer

Hotelschool Ter duinen
Benny Proot Hotelschool Ter duinen
Op het terrein van Hotelschool Ter Duinen in de Houtsaegerlaan in Koksijde zijn maandagnacht vandalen aan het werk geweest. Onbekenden duwden een kunstwerk van Sweetlove om, rukten paaltjes en zitbanken uit de grond en duwden verlichtingspalen omver.

Het personeel stelde de vandalenstreken op het terrein, dat vrij toegankelijk is, dinsdagmorgen vast. “Allerminst prettig, maar gelukkig valt de schade mee. Het kunstwerk van kunstenaar William Sweetlove staan intussen weer recht en de paaltjes en banken staan terug op hun plaats. Aan de herstelling van de verlichtingspalen zullen wel wat kosten verbonden zijn”, getuigt directeur Peter Verbeke van de hotelschool. 

Er werd aangifte gedaan bij de politie. Bewakingscamera’s zijn er echter niet, waardoor het geen sinecure zal zijn om de daders te identificeren. Maandagavond was er wel een reünie van oud-leerlingen, maar in die richting wordt voorlopig niet gedacht. 

Archieffoto. Kunstenaar William Sweetlove uit Oostduinkerke, samen met Els Deschepper, bij een van zijn kunstwerken aan het abdijmuseum Ten Duinen. Hetzelfde kunstwerk staat nu op de terreinen van de Hotelschool Ter Duinen en werd omgeduwd door vandalen.
JVK Archieffoto. Kunstenaar William Sweetlove uit Oostduinkerke, samen met Els Deschepper, bij een van zijn kunstwerken aan het abdijmuseum Ten Duinen. Hetzelfde kunstwerk staat nu op de terreinen van de Hotelschool Ter Duinen en werd omgeduwd door vandalen.