Hond Laika met heupproblemen is gered: ruim 12.000 euro opgehaald na oproep

Laika verblijft tijdelijk bij vrijwilligster Sabine van Paemel en stelt het goed
Benny Proot Laika verblijft tijdelijk bij vrijwilligster Sabine van Paemel en stelt het goed
Een week geleden lanceerde HLN een oproep. Dierenasiel Ganzeweide in Koksijde zocht meer dan 7.000 euro om de twee heupoperaties van de tweejarige hond Laika te betalen. De teller staat ondertussen op meer dan 12.000 euro. Missie geslaagd, dus.

“Ik had niet gedacht dat we zo’n bedrag in amper een week bijeen zouden krijgen”, glundert Sabine van Paemel uit Leke, die voorlopig voor Laika zorgt. Zij is vrijwilligster bij dierenasiel Ganzeweide. “De coronacrisis brak toen net uit en ik vreesde dat de mensen wel iets anders aan hun hoofd zouden hebben, maar niets is minder waar. Er lopen nog goede zielen rond. De operatie aan de linkerheup is alvast geslaagd. Ik heb zelf al drie kleine hondjes en het liefst van al wil Laika samen met hen ravotten, maar dat mag niet. Het bot moet aan de heupprothese groeien en dus moet ze rustig blijven.”

“Het is zo’n lieve teddybeer! Ik doe haar telkens aan de leiband naar buiten en binnen ligt ze graag dicht bij ons”, klinkt het. “Binnen een paar maanden volgt de ingreep aan haar rechterheup en de revalidatie. Daarna kan ze een nieuw leven starten bij een adoptiegezin. Zelf kunnen we haar helaas niet houden. Ik run in Leke een kunstgalerij en ik mag er niet aan denken dat grote Laika begint te ravotten tussen al dat kostbare materiaal. Het zal een hard afscheid worden, dat weet ik nu al, maar het kan niet anders. Ik ben er zeker van dat we na het medische proces een warm gezin zullen vinden.”

Fonds voor duurdere, medische ingrepen

Dierenasiel Ganzeweide heeft de inzamelactie voor Laika stopgezet. “Na het artikel in HLN stroomde het geld binnen. Het was ongelooflijk. We zijn iedereen heel erg dankbaar”, reageert vrijwilliger en bestuurslid Siegfried Geryl uit Veurne. “Zelfs nu onze actie is stopgezet, komt er nog geld binnen op de rekening van het dierenasiel. Jaarlijks bedragen de kosten voor de dierenarts tussen de 30.000 en 35.000 euro. Door de gulle HLN-lezers kunnen we nu een fonds oprichten voor de duurdere operaties. Vorige week bijvoorbeeld hebben we poes Zwerver nog laten opereren aan een fractuur.”
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Annelies Vandenbroeck

  Mijnheer Turtelboom en Albers. Er wordt al heel veel gedaan voor Corona en vergeet niet dat op dit moment heel veel dieren hun leven geven als proefdier om een vaccin te maken. Een beetje respect voor onze dierenvrienden is denk ik op zijn plaats.

 • Annelies Vandenbroeck

  Ondanks dat Corona ons leven beheerst, mogen wij onze lieve dierenvrienden ook niet vergeten. Zij zijn onze grootste troost in deze barre tijden.

 • SANDRA VAN VLIERBERGHE

  Hartverwarmende actie!

 • Luc DeCock

  Waarom geven voor covid-19 slachtoffers als je ziet dat ze alle opgelegde regels aan hun laars lappen. Huisdieren zijn dat zeker waard

 • Frans Dedokker

  Dieren zijn dat zeker waard!