Hockeyveld in Oostduinkerke pas klaar eind juli 2020 door archeologisch onderzoek

Archieffoto: een demonstratie streethockey met Vincent Vanasch voor het gemeentehuis in Koksijde.
Benny Proot Archieffoto: een demonstratie streethockey met Vincent Vanasch voor het gemeentehuis in Koksijde.
Dinsdagavond startte Hockeyclub Sporkin Westkust zijn seizoen niet op het geplande nieuwe terrein in Oostduinkerke, maar wel op het kunstgrasveld in Veurne. Noodgedwongen, want het nieuwe hockeyveld in Oostduinkerke zal pas in juli volgend jaar klaar. De werken lopen aanzienlijke vertraging op door een extra archeologisch onderzoek.

Op de persconferentie in het voorjaar van 2018 was te horen dat het nieuwe hockeyveld begin dit jaar klaar zou moeten zijn. Die deadline is niet gehaald. “We hadden niet verwacht dat we nog een extra archeologisch onderzoek zouden moeten laten uitvoeren omdat dit terrein al eens helemaal is omgewoeld voor de aanleg van ons golfterrein”, reageert burgemeester Marc Vanden Bussche (LB). Dat onderzoek is nog steeds bezig. In de gemeenteraad vroeg Sander Loones (N-VA) te onderzoeken of een hockeyveld in Koksijde niet beter zou zijn. “Geen sprake van”, was sportschepen Dirk Dawyndt (LB) duidelijk. “Het voetbal blijft in Koksijde en een hockeyveld daar is technisch niet mogelijk.” Daarmee was Koksijde Vooruit niet akkoord. “Het hockeyterrein blijft in Oostduinkerke zoals gepland”, vervolgde Dawyndt. “Achter dat terrein is eventueel nog een extra voetbalveld mogelijk, mocht dat nodig zijn.”

Streep door de rekening

Voor de Hockeyclub Sporkin Westkust (www.hcwestkust.be) is de vertraging een streep door de rekening. “We hadden uiteraard gehoopt al op onze nieuwe terrein te kunnen starten. Daarom schreven we ook de U9 en U19 in voor de competitie”, reageert Nathalie Jacob van de club. “Nu moeten we ons noodgedwongen beredderen in Veurne. Elke maand zullen we manueel alle belijning moeten aanbrengen op het kunstgrasveld waar we oefenen. We hebben ons nu ingeschreven voor het eerste competitiedeel tot eind dit jaar. Als blijkt dat het wedstrijdklaar maken van het Veurnse terrein te veel tijd in beslag neemt, zullen we volgend voorjaar voorlopig geen competitie spelen. We hopen dat de nieuwe infrastructuur in Oostduinkerke tegen het seizoen van volgend jaar wel klaar is. Ook de nieuwe outfits hebben we nog niet laten maken in afwachting van onze verhuis. We zijn het nieuwe seizoen dinsdagavond gestart met 135 leden maar de inschrijfperiode loopt nog tot eind deze maand. We zoeken trouwens nog extra trainers.”

Het nieuwe hockeyveld in Oostduinkerke is begroot op 1,8 miljoen euro, erelonen niet inbegrepen. Het veld zal op het niveau zijn om er nationale wedstrijden op te spelen. Er zijn ook kleedkamers gepland.

Zo moet het hockeyveld in Oostduinkerke er tegen de zomer van volgend jaar uitzien.
grf Zo moet het hockeyveld in Oostduinkerke er tegen de zomer van volgend jaar uitzien.
De betrokkenen tijdens de persvoorstelling van het nieuwe hockeyterrein in het voorjaar van vorig jaar.
GUS De betrokkenen tijdens de persvoorstelling van het nieuwe hockeyterrein in het voorjaar van vorig jaar.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.