Heeft Koksijde-Dorp nood aan een nieuwe sporthal?

Sporthal Koksijde
Benny Proot Sporthal Koksijde
Volgens oppositiepartij N-VA wel die er één voorstelt met twee verdiepingen. Sportschepen Dirk Dawyndt (LB) reageert verwonderd. “Het is de eerste keer dat ik die vraag hoor. Dit najaar starten we een studie op over de toekomst van de sportsite in Koksijde.”

“De huidige sporthal in de Zeelaan in de dorpskern van Koksijde is te klein en verouderd”, vindt Sander Loones (N-VA). “Nochtans is die van groot belang. Wist je dat de judo alleen al jaarlijks goed is voor 1.500 toeristische overnachtingen in onze gemeente? We stellen daarom voor om een studie op te starten voor de bouw van een sporthal met twee verdiepingen. Op één bouwlaag kunnen de bal- en vloersporten en op een andere het dansen bijvoorbeeld.” Sportschepen Dirk Dawyndt stelt dat hij nog van geen enkele sportvereniging de vraag heeft gekregen naar een nieuwe sporthal met twee verdiepingen. “Dit najaar hebben we met de provincie en het Vlaams gewest een intakegesprek om onze sportideeën te herzien. Dat gaat verder dan een nieuwe sporthal alleen. Ook het tweede voetbalveld zit daar bijvoorbeeld in. Gezien dat gesprek al op de planning staat, is een bijkomende studie overbodig.” Het N-VA-voorstel krijgt wel de steun van Koksijde Vooruit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.