Gespecialiseerd interventieteam van politie Westkust krijgt make-over

Het Snelle Respons Team van de politie Westkust, in een nieuw uniform.
PZ Westkust Het Snelle Respons Team van de politie Westkust, in een nieuw uniform.
Het Snelle Respons Team (SRT) van de politie Westkust is sinds dit zomerseizoen uitgerust met een nieuw, herkenbaarder uniform, veel herkenbaarder dan voordien. “Het SRT-team kan onmiddellijk handelen bij gevaarlijke situaties waarbij de veiligheid van de burgers of collega’s in gevaar is. Herkenbaarheid is een must”, zegt Ine Deburchgraeve, woordvoerster van de politie Westkust. 

“Bij bijzondere interventies is het van groot belang dat collega’s van lokale, federale en Franse politiediensten duidelijk kunnen zien wie al dan niet deel uitmaakt van het SRT-team. Naast de eerder doorgevoerde naamswijziging - het SRT-team heette eerst het VIP-team - werd nu ook de uitrusting opnieuw onder de loep genomen. Sinds dit juli kregen alle teamleden nieuwe uniformen met bijpassende badge”, aldus Deburchgraeve. 

Het SRT-team telt elf leden die patrouilleren in anonieme wagens. “Ze staan ook in voor specifiek toezicht bij overlastproblemen, patrouilles in inbraakgevoelige wijken, observeren van winkelstraten en controles op de tram. Ook controles van personen onder voorwaarden door het gerecht behoren tot hun takenpakket. Afhankelijk van de opdracht voeren ze deze diensten uit in burgerkledij of in uniform. Ze kregen extra opleiding in onder andere geweldbeheersing en maken bovendien gebruik van de taser”, gaat Deburchgraeve verder. Tot slot werkt het team ook nauw samen met de Franse politie voor grenscriminaliteit.

“Dankzij hun succesverhaal en uitgebreide functionaliteit, zullen vanaf begin volgend jaar nog vier gedreven individuen het gemotiveerde team versterken. De vacatures staan momenteel open”, besluit Deburchgraeve. 

Het Snelle Respons Team van de politie Westkust, in een nieuw uniform bij de anonieme wagen.
PZ Westkust Het Snelle Respons Team van de politie Westkust, in een nieuw uniform bij de anonieme wagen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.