Gemeente wil duingebied in stand houden

Het openbare onderzoek voor het beheerplan, dat is uitgewerkt voor verschillende duingebieden in Koksijde, loopt nog tot en met 29 mei.

Concreet gaat het over de Oostvoorduinen, Ter Yde-Oost, de Spelleplekke, Plaatsduinen, Schipgatduinen, delen van de Doornpanne en de Belvedèreduinen. Het gaat vooral over instandhoudingswerken van de duinen door woekerende struiken en grassen te verwijderen en begrazingszones in te richten. Dat past in het Life + Natuurproject Flandre, dat in september 2013 is gestart en om en bij de 4 miljoen euro kost.


Het loopt tot maart 2020 en omvat het duingebied tussen Duinkerke en Westende. Om mensen te informeren over de werken is nu zaterdag om 10 uur een wandeling gepland in de Belvedèreduinen die vertrekt aan de Strandlaan 19 in Koksijde en om 14 uur een tocht door de Schipgatduinen, die start aan het Duinenhuis. Zondag 21 mei ben je om 14 uur welkom in de Karthuizerstraat voor een wandeling in de Oostvoorduinen. In het bezoekerscentrum 'Doornpanne' in Oostduinkerke loopt een tentoonstelling over het natuurproject. Info: www.lifeflandre.be.


(GUS)