Duo kledingdieven stuurt kat naar rechtbank en kijkt aan tegen 10 maanden gevangenisstraf

De twee lieten verstek in de rechtbank van Veurne.
JHM De twee lieten verstek in de rechtbank van Veurne.
Een man (24) en vrouw (23) uit La Louvière riskeren elk 10 maanden cel en 1.600 euro boete voor een diefstal en en diefstal met geweld in een kledingzaken in Koksijde.

De feiten dateren van 8 september vorig jaar in de Zeelaan. De twee hadden eerst een pull gestolen in de winkel Coquette. Het personeel had dat gezien, waarop de politie werd gebeld. De twee dieven gingen vervolgens de zaak ernaast binnen, Vanhuele Sport. Daar probeerden ze opnieuw kledij te stelen, maar de uitbater werd erover ingelicht door de collega’s van Coquette.

Volgens het openbaar ministerie ontstond vervolgens duw- en trekwerk omdat de twee op de vlucht wilden slaan. Daarom worden ze vervolgd voor diefstal met geweld. De politie kon hen ter plaatse arresteren, waarop ze overgingen tot bekentenissen. Er zijn ook camerabeelden beschikbaar. De twee lieten verstek op het proces, dus bestaat de kans dat de rechter effectief 10 maanden cel uitspreekt. Vonnis 17 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.