Dit zijn de mannen achter de Koksijdse kerstverlichting

Het team achter de unieke kersverlichting in Koksijde.
Benny Proot Het team achter de unieke kersverlichting in Koksijde.
Ook al de Koksijdse kerstverlichting opgemerkt? Het team van de dienst Technieken van Koksijde is al sinds mei in de weer met de creatie van feeërieke taferelen. Het resultaat van al dat harde werken is sinds dit weekend te zien op 45 locaties in Koksijde en haar dorpen. 

Diensthoofd Neal Baelen is terecht trots op de prestaties van zijn ploeg. "Er ging flink wat denkwerk aan vooraf, maar als je dan het resultaat ziet, maakt dat je gelukkig. We hebben op vlak van kerstverlichting een eer hoog te houden. Het meest uitdagende stuk voor onze medewerkers was de grote kerstbal voor het gemeentehuis. Vooral dan de ronde structuren waren niet zo gemakkelijk in elkaar te zetten. De bal heeft een diameter van vijf meter en je kan erdoor lopen. Binnenin hingen we een maretak. Bedoeling is dat de bezoekers er een originele en vooral liefdevolle foto nemen en daarmee meedoen aan de wedstrijd van de dienst Communicatie. In totaal verwerkte mijn team bijna 100.000 lampjes in zijn creaties en er is zes kilometer snoer nodig om die allemaal te laten branden." Je kan tot zondag 7 januari elke dag van 15 tot 23 uur van de kerstverlichting genieten. Op kerst- en oudejaarsavond is dat tot 's anderendaags 9 uur. Langs de verbindingswegen blijven de sfeerlampjes hangen tot na het BK Cyclocross op 13 en 14 januari.

Een van de blikvangers aan het gemeentehuis.
Benny Proot Een van de blikvangers aan het gemeentehuis.
Opvallende kerstballen sieren het straatbeeld.
Benny Proot Opvallende kerstballen sieren het straatbeeld.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.