Dierendonck maakt frituursnacks voor Sergio Herman

Hendrik Dierendonck met nieuwe witte worsten, een alternatief voor de frikandel.
Foto Marc Baert Hendrik Dierendonck met nieuwe witte worsten, een alternatief voor de frikandel.

Frites Atelier, de keten van luxefrituren van sterrenchef Sergio Herman, heeft met beenhouwer en ambachtsman Hendrik Dierendonck ook een Koksijdse link. "Ik werk ondertussen een vijftal jaar samen met Sergio Herman. Voor zijn frituurzaken in Nederland ontwikkelde ik een eigen versie van de New York Style Pastrami. Dat is gepekeld, gekruid en gerookt rundsvlees dat in fijne sneetjes warm wordt opgediend op de frietjes van Sergio Herman", legt Hendrik uit. "Nieuw is een dunne, witte worst die als alternatief voor de frikandel wordt verkocht. Het is een luchtig worstje van acht centimeter lang dat gekruid is met onder meer dragon. We maakten het exclusief voor de Frites Ateliers van Sergio, maar door de grote vraag zal het ook in onze beenhouwerijen in Koksijde, Nieuwpoort en Brussel verkrijgbaar zijn. We zijn momenteel volop bezig met de ontwikkeling van nieuwe frituursnacks. We denken onder meer aan een bereiding met Zeeuws spek." Frites Atelier opent vandaag in Antwerpen. (GUS)