Agent slaakt na zes maanden zucht van opluchting: toch geen virus opgelopen na beet in zijn arm

Danscafé De Viking aan de Leopold II-laan in Oostduinkerke.
Foto Benny Proot Danscafé De Viking aan de Leopold II-laan in Oostduinkerke.
Een jonge Fransman moet een werkstraf van 100 uren vervullen en 800 euro boete betalen omdat hij een inspecteur van politiezone Westkust in de arm had gebeten. Die agent leefde zes maanden in grote angst, want V.B. (20) was een risicopatiënt voor hepatitis B.

De feiten gebeurden op 16 augustus vorig jaar in danscafé De Viking in Oostduinkerke. De politie was er opgeroepen omdat een groep meisjes last had van een andere groep. Toen de politie aankwam, keerde V.B. zich meteen tegen hen. Hij kon maar niet bedaard worden en werd in een armklem gehouden. “En plots beet hij agent B. heel hard in de arm”, sprak zijn advocaat. “In het ziekenhuis zeiden ze dat het wel een hondenbeet leek: het was zo diep en zijn arm werd er zelfs koud van. Gedurende 6 maanden heeft hij in grote angst geleefd dat hij mogelijks een virus had opgelopen. Pas enkele dagen geleden kreeg hij het verlossende nieuws van het labo dat het niet zo was. Ik moet niet uitleggen welke angst hij uitstond, en dat de feestdagen echt in mineur verliepen.” De agent eiste 3.500 euro morele schadevergoeding, maar de rechter kende een lagere schadevergoeding toe.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.