“Ik teken enkel als je met me vrijt”: man riskeert 3 jaar cel voor aanranding verkoopster van energiecontracten

V.B. stond terecht in de rechtbank van Veurne.
JHM V.B. stond terecht in de rechtbank van Veurne.
Een man (43) uit Koksijde riskeert een zware celstraf van 3 jaar voor de aanranding van een verkoopster van energiecontracten. Het slachtoffer had in oktober vorig jaar een thuisafspraak bij de man om een contract te bespreken. “Ik teken enkel een contract als je met mij vrijt”, eiste de man, waarna hij haar begon te tongkussen en daarna zelfs naar de slaapkamer sleepte.

“De vrouw duwde hem weg toen hij haar uit het niets begon te tongkussen, maar daar had de beklaagde geen oren naar. Hij begon haar opnieuw te kussen en stak zijn hand in haar broek. Het slachtoffer had nochtans duidelijk gemaakt dat ze niet geïnteresseerd was”, aldus de procureur dinsdag op de Veurnse rechtbank. De vrouw probeerde te vluchten uit het huis, maar de beklaagde hield haar tegen.

“Hij sleepte haar naar de slaapkamer, gooide haar op bed en ging bovenop haar liggen. De vrouw kon ternauwernood vluchten uit de kamer door de beklaagde een harde stamp in het kruis te geven. Deze feiten zijn verwerpelijk”, aldus de procureur, die liefst 36 maanden opsluiting vroeg. “Wat als mijn cliënte er niet in was geslaagd om te vluchten? Ik mag er niet aan denken wat toen zou zijn gebeurd. Dit heeft haar een enorm trauma bezorgd. Anderhalve maand was ze werkonbekwaam en daarna durfde ze amper nog bij mensen thuis langsgaan”, aldus de advocaat. Hij vroeg een schadevergoeding van 10.500 euro.

“Geen seksueel probleem”

De beklaagde liet zich niet vertegenwoordigen door een advocaat en verdedigde zichzelf voor de strafrechter. “Ik weet niet wat mij bezielde en heb enorm veel spijt. Ik ben bereid om het slachtoffer volledig te vergoeden voor wat ik heb aangericht. Ik heb ongelofelijk stom gedaan”, aldus de beklaagde. De rechter vroeg of hij een seksueel probleem had, maar dat ontkende de man. De beklaagde had er geen antwoord op. De rechter neemt de zaak in beraad en spreekt een vonnis uit op 12 maart.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    Wel laten we hopen dat de rechters hem veroordelen!!!