Exclusief voor abonnees

“Een bekende kop in Lego? Blijkbaar ben ik de enige die dat kan maken”

Cabaretier Dirk Denoyelle (54) brengt deze zomer ’s werelds bekendste blokjes naar Koksijde

Dirk Denoyelle zet de laatste ventjes bij de maquette van de Duinenabdij.
Benny Proot Dirk Denoyelle zet de laatste ventjes bij de maquette van de Duinenabdij.
De kop van Willem Vermandere in Lego. Die had cabaretier en stemmenimitator Dirk Denoyelle 20 jaar geleden zelf ineen geknutseld voor een sketch. De geboren West-Vlaming bleek een gave te hebben, want weinig Legobouwers leggen zich toe op bekende koppen. Vandaag is Denoyelle (54) één van de weinige Lego Professionals in de wereld, een felbegeerde titel die het moederhuis zelden uitreikt. Met zijn bedrijfje mag hij vanaf 12 juli een zomerexpo uitbouwen in Koksijde. U mag zelf meebouwen en daar kan u uw eigen portret mee winnen. In Lego uiteraard.

“Zoals elk kind speelde ook ik met Lego. Die passie flakkerde terug op toen mijn dochter met die blokjes begon te spelen”, herinnert Dirk Denoyelle, geboren in Roeselare, zich nog. “Ik stond in die periode, 20 jaar geleden, op podia in het hele land als stemmenimitator. Willem Vermandere was één van de artiesten die ik nadeed. Ik had een sketch uitgewerkt rond zijn beeldhouwwerken en onthulde de kop van de bard uit de Westhoek, gemaakt in Lego. Dat viel op en ik kreeg vraag om gelijkaardige werken te maken, voor zowel particulieren als ondernemingen. Blijkbaar waren en zijn er maar weinig mensen die gekende koppen in Lego kunnen bouwen. Misschien ben ik wel de enige”, vertelt Dirk.

Ik heb intussen een zeventigtal gekende hoofden. Dat gaat van Mister Bean en Charlie Chaplin tot George Clooney en Will Smith. Ik bouwde zelfs Dirk Denoyelle. Van zodra ik mezelf kon nabouwen, wist ik dat ik iedereen aankon

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.