Verkeerscursus voor te snelle veearts, opgeroepen voor bevalling koe

Een veearts uit Koekelare moet van de politierechter in Veurne een verkeerscursus volgen na een snelheidsovertreding van enkele maanden geleden. 
De noodtoestand werd door de rechtbank niet aanvaard.
JHM De noodtoestand werd door de rechtbank niet aanvaard.

S.L. reed toen 86 kilometer per uur in zone 50 maar zegt dat ze niet anders kon dan zo snel te rijden, en riep de noodtoestand in “Mijn cliënte werd opgeroepen door een landbouwer die in paniek was omdat zijn koe moest bevallen maar er complicatie opdoken. Het dier begon hevig te bloeden en kreeg last van een baarmoederverzakking. Daardoor reed ze zo snel, ze moest er dringend zijn.” De politierechter wilde de noodtoestand echter niet aanvaarden en riep S.L. op om zelf te komen getuigen. “Hoe vaak komt zo’n prolaps of baarmoederverzakking voor? 1 op 10? En is dat altijd ernstig?” Waarop S.L.: “Als ze uitbloeden is er een groot gevaar maar dat weet je niet op voorhand.” Daarom verkreeg S.L. niet de vrijspraak wegens overmacht maar wel de gunst van het volgen van een verkeerscursus.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.