Trouwste klant besteelt winkelier vijf jaar lang élke dag: 12 maanden cel met uitstel, 5.250 euro schadevergoeding

Ivan Kuyle is AD delhaize-uitbater in Koekelare.
Florian Van Eenoo photonews Ivan Kuyle is AD delhaize-uitbater in Koekelare.
Een 50-jarige vrouw uit Koekelare is veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel, omdat ze liefst 5 jaar lang élke dag haar winkelier bestal. 

C.P. was trouwe klant in de AD Delhaize van Koekelare. Sinds de huidige eigenaar Ivan Kuyle de zaak 5 jaar geleden overnam, was ze vanaf dag één present. Elke dag kwam de vrouw er langs rond 7.30 uur voor haar boodschappen. 

“Ze was mijn trouwste klant en we spraken elkaar aan met de voornaam. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik haar op een dag gehurkt zag zitten tussen de rayons en iets zag stelen”, vertelde Ivan Kuyle. Vanuit het niets vertelde de vrouw de verbouwereerde winkelier ‘dat ze eigenlijk elke dag wel iets steelt’. Ze ging daarbij steeds op dezelfde manier te werk: ze had twee boodschappentassen bij zich. Wat ze wilde stelen, legde ze onderaan de ene zak waarna ze dat bedekte met de andere zak en haar boodschappen deed. 

Camerabeelden

Ivan kon zijn oren niet geloven en besloot alle beschikbare camerabeelden uit te pluizen die hij nog had. Telkens moest hij de dagbeelden van rond 7.30 uur bekijken. Op alle beelden die nog beschikbaar waren, was een diefstal te zien. De winkelier eiste 12.000 euro van C.P. voor 600 dagen in twee jaar tijd. “Ik wou het nog enigszins menselijk houden”, sprak hij. De rechter milderde dat wel en kende hem 5.250 euro toe. C.P. zal dat moeten betalen via een afbetalingsplan. Ze kreeg fikse voorwaarden bij haar celstraf. Ze is ook niet meer welkom in de winkel.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.