Opnieuw grote zoekactie naar vermiste Gilbert Verplancke (67), Civiele Bescherming rijdt zich onderweg vast

Politie en de Cel Vermiste Personen gaan opnieuw op zoek rond de woning van Gilbert Verplancke.
Benny Proot Politie en de Cel Vermiste Personen gaan opnieuw op zoek rond de woning van Gilbert Verplancke.
De politie en de Cel Vermiste Personen zochten donderdag verder naar de vermiste 67-jarige Gilbert Verplancke uit Bovekerke bij Koekelare. De man is al sinds 13 november vermist en werd voor het laatst gezien bij zijn woning in de Torneelstraat. Aan zijn woning werden onder meer de waterputten en septische putten doorzocht door de Civiele Bescherming. Een speurder met lijkhonden zocht in de ruime omgeving rond de woning. 

Eerder werden al de waterbekkens op en rond het erf van Gilbert Verplancke doorzocht. Ook een politiehelikopter kamde de omgeving uit, net zoals ploeg van een twintigtal politiemensen. Dat leverde telkens geen resultaat op. Gilbert Verplancke, een alleenstaande man, is intussen meer dan twee weken vermist. Meer en meer wordt ervan uitgegaan dat de man gestorven is. De speurders hoopten met een nieuwe zoekactie het lichaam van de man aan te treffen. 

De vermiste Gilbert Verplancke (67) uit Koekelare.
Federale Politie De vermiste Gilbert Verplancke (67) uit Koekelare.

Zoekactie loopt vertraging op

De actie was gepland voor donderdag om 11 uur, maar liep ernstige vertraging op. Een vrachtwagen van de Civiele Bescherming had zich namelijk vastgereden in de zachte berm van de doodlopende Torneelstraat. Een takeldienst kwam ter plaatse om het voertuig weg te slepen, maar dat verliep niet over een leien dakje. Uiteindelijk schoot een landbouwer ten hulp met zijn tractor. Als gevolg van het incident ging de zoekactie een uur later van start. Maar het Brugse parket laat weten dat de actie voorlopig geen resultaat heeft opgebracht. 

De Civiele Bescherming reed zich vast onderweg naar de Torneelstraat.
Benny Proot De Civiele Bescherming reed zich vast onderweg naar de Torneelstraat.

Weinig aanknopingspunten

Het waren de zus van Gilbert Verplancke en de huisdokter die voor een gesloten deur stonden, die alarm sloegen bij de politie. Er werd meteen uitgegaan van een onrustwekkende verdwijning. De auto, fiets en portefeuille van de man lagen nog in zijn woning. Een afscheidsbrief, die op een wanhoopsdaad zou kunnen wijzen, werd niet gevonden. Gezien de man een vrij teruggetrokken bestaan leefde, hebben de speurders weinig aanknopingspunten. 

Speurders verzamelen zich bij de woonst van de vermiste Gilbert Verplancke.
Benny Proot Speurders verzamelen zich bij de woonst van de vermiste Gilbert Verplancke.

Gilbert Verplancke is 1,75 à 1,80 meter lang en normaal gebouwd. Hij heeft bruine ogen, zwart haar en is kalend vooraan. Mogelijk draagt hij een bril. Er is niet geweten welke kledij de man droeg op het ogenblik van zijn verdwijning. Heeft u de man nog gezien of weet u waar hij verblijft, neem dan contact op met de speurders op het gratis nummer 0800/30.300. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.