Mooi diploma voor pientere deelnemers van Junior Techniekacademie

Techniekacademie Koekelare
Thierry Blomme Techniekacademie Koekelare
Veertien deelnemers aan de Junior Techniekacademie mochten hun diploma in ontvangst nemen na tien knotsgekke weken rond wetenschap. 

De Junior Techniekacademie is een initiatief dat kinderen van 8 tot 10 jaar onderdompelt in de wereld van techniek en STEM - ofwel Science, Technology, Engineering, Mathematics. “Twee techniekmentoren stonden in voor de begeleiding. De Junior Techniekacademie van Koekelare vond plaats op twee locaties: de eerste vijf weken in het Da Vinci Atheneum, de volgende vijf weken in het Sint-Martinusinstituut op woensdagnamiddag. Elke sessie duurde telkens anderhalf uur”, zegt schepen Jessy Salenbien (sp.a). “De kinderen werden uitgedaagd rond vijf concrete projectjes: ze maakten een houten onderlegger, hangbrug, toverstaf, bouwden een kermismolen uit Lego en programmeerden robot Milo.”

Van januari tot mei konden in West-Vlaanderen 540 kinderen in 27 groepen in negentien gemeenten proeven van techniek en zo hun technische geletterdheid opkrikken. De Techniekacademie is een erkende Vlaamse STEM-academie. Meer info: www.techniekacademie.be. De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente en Hogeschool VIVES, met de steun van de provincie West-Vlaanderen en Vlaanderen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.