Moeder dient klacht in na vechtpartij tussen tieners op speelplein

Het speelplein aan De Mote
Foto Toerisme Koekelare Het speelplein aan De Mote
Een moeder van een 13-jarig meisje uit Koekelare dient bij de politie klacht in tegen een andere tiener na een vechtpartij op het speelplein De Mote afgelopen weekend.

De moeder deelde haar verhaal op sociale media waar het druk bekeken en becommentarieerd werd. Volgens haar kreeg haar dochter een hele reeks slagen van een jongen die bovendien twee honden bij zich had. Volgens de vrouw liepen de honden naar haar 6 jaar oud zoontje die zich tijdig in veiligheid kon brengen door op de skateramp te klauteren. Toen het 13-jarig meisje thuiskwam en haar verhaal deed, bleek ze te bloeden aan haar oor. Daarom werd een ambulance opgevorderd en kwam ook de politie ter plaatse voor de nodige vaststellingen.

Uit onderzoek blijkt dat het om een vechtpartij gaat tussen het 13-jarige meisje en de 14-jarige jongen, nadat er kort daarvoor sprake was van pestgedrag van de jongen. Daarop raakten het meisje en de jongen slaags en deelden ze wederzijdse klappen uit. Ook de 14-jarige jongen raakte daarbij lichtgewond. Uit de vaststellingen blijkt dat er van het gebruik van honden helemaal geen sprake is. Het proces-verbaal van de politie zal conform de procedure worden overgemaakt aan het jeugdparket die naar alle waarschijnlijkheid de zaak zal seponeren.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.