Mecanicien moet ex-werkgever 11.500 euro terugbetalen na jarenlange diefstallen

De man werd veroordeeld in de rechtbank van Veurne.
JHM De man werd veroordeeld in de rechtbank van Veurne.
Een 58-jarige man uit Roeselare moet zijn ex-werkgever 11.500 euro terugbetalen omdat hij liefst zes jaar lang met allerhande materiaal aan de haal ging. Hij kreeg de gunst van de opschorting.

In augustus 2016 beseften ze bij het carrosseriebedrijf in Koekelare dat er materiaal verdween. Zo waren er nog maar net tien nieuwe slijpschijven besteld en bleken er maar drie over. “De spullen werden te koop aangeboden op tweedehandssites”, sprak de advocaat van het autobedrijf. “Bleek dat R.V. achter de verkoop zat, een man die al achttien jaar in het bedrijf werkte. De politie vond bij een huiszoeking liefst 20.000 euro aan materiaal terug. Dat is wellicht maar het topje van de ijsberg, want hij stal wellicht spullen voor meer dan 100.000 euro. De vrouw van R.V. werkte ook in het bedrijf en deed de bestellingen. Wij vermoeden dat zij bestelde in opdracht van haar man en hij de spullen stal.” De vrouw staat niet terecht, maar werd net als haar man op staande voet ontslagen. Hij erkent de feiten, maar minimaliseert ze. “Het gaat meer om een uit de hand gelopen verzameling: hij vond het gewoon mooi om al dat werkmateriaal te hebben. Pas in laatste instantie verkocht hij spullen door”, sprak zijn advocaat. Na de huiszoeking werden bijna alle gestolen spullen teruggegeven.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.