Man (57) zwaargewond na val van balkon

De hulpdiensten bij het balkon in de Dorpsstraat.
Foto BBO De hulpdiensten bij het balkon in de Dorpsstraat.
Een 57-jarige man uit Koekelare is zaterdagmiddag van een balkon op de eerste verdieping gevallen. Hij raakte zwaargewond. "Ludo liet samen met een vriend een zetel naar beneden zakken met een touw. Plots liep het grondig fout", zegt zijn ex-vriendin Conny (56).

"Ludo en ik zijn niet meer samen, maar we komen wel nog goed overeen. Na drie maanden samenwonen besloot hij om terug alleen te wonen. Vrijdag had hij het meeste van zijn inboedel al meegenomen, alleen de zetel stond hier nog. Die kwam hij zaterdagmiddag ophalen", vertelt Conny. De vrouw woont in een flat op de eerste verdieping van een gebouw in de Dorpsstraat. Ludo Maddelein, schrijnwerker maar momenteel werkloos, had een vriend gevraagd om te helpen verhuizen. "Ze lieten de zetel naar beneden zakken met een touw. Op het kantelpunt viel de zetel naar beneden. Ludo zat vast aan dat touw en hij werd meegesleurd. Het was een enorme smak", gaat Conny verder.

Gebroken ruggenwervels

"Ludo viel op zijn hoofd en er lag een enorme plas bloed. De buurman belde meteen de hulpdiensten. Ludo was een tijdje buiten bewustzijn. Iedereen probeerde zich over hem te ontfermen. De hele buurt kwam op straat om te zien wat er gebeurd was." De MUG-artsen dienden de eerste zorgen toe. "Hij kwam wat later terug bij bewustzijn, maar hij kon echter niet bewegen en kermde het uit van de pijn." Ook de MUG-helikopter rukte uit, maar uiteindelijk werd Ludo Maddelein met een ambulance naar het AZ Sint-Jan in Brugge overgebracht. "Hij liep een zware hoofdwonde en gebroken ruggenwervels op. Hopelijk komt het snel goed met hem." De man ligt nog steeds op intensieve zorgen. (BBO)