Kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’ breidt uit en zoekt nog extra deelnemers

Ook Huis Proot maakt nu deel uit van KoekelArt
Benny Proot Ook Huis Proot maakt nu deel uit van KoekelArt
Het Concertplein en Huis Proot in Koekelare vormen op zondag 18 augustus het decor voor de tweede editie van de tweejaarlijkse kunst- en cultuurmarkt ‘KoekelArt’. Kandidaten mogen zich nu al aanmelden. 

KoekelArt is een organisatie van de plaatselijke cultuurraad. Zowel lokale kunstenaars, verenigingen en artiesten krijgen de kans om zichzelf opnieuw in de kijker te stellen. “Na de succesvolle editie van 2017, was iedereen er van overtuigd om een vervolg te breien aan het concept van een kunst- en cultuurmarkt”, opent Isabelle Terwagne, lid van de cultuurraad en een van de drijvende krachten achter ‘KoekelArt’. “Dit jaar hebben we er voor gekozen om naast het Concertplein ook Huis Proot open te stellen voor mensen die een beroep willen doen op panelen om een en ander tentoon te stellen. Dat is praktisch veel gemakkelijker dan op het Concertplein. Een rode loper vormt de feestelijke verbinding tussen beide locaties.”

Petit Montmartre

Op zondag 18 augustus zijn bezoekers vanaf 10 uur welkom en kunnen ze in een ongedwongen, gezellige sfeer kennismaken met het artistiek talent dat Koekelare en omstreken te bieden heeft. Ondertussen is er animatie en zorgen lokale artiesten op een vrij podium voor de muzikale noot. “Ik ben enorm blij dat we dit kunnen realiseren dankzij een gedreven en gemotiveerde groep mensen met een hart voor cultuur. Het Concertplein en Huis Proot zullen ongetwijfeld terug transformeren in onze eigen Petit Montmartre”, vult schepen voor cultuur Jessy Salenbien (sp.a) verder aan. 

Kandidaten welkom

“Er is nog ruimte voor enkele deelnemers dus al wie zich geroepen voelt, mag zich nog kandidaat stellen als standhouder of voor het vrij podium. Deelname is volledig gratis en wij voorzien tafels, stoelen, panelen en eventueel technische ondersteuning bij een optreden”, besluit Isabelle. Op maandag 25 maart is er om 19.30 uur een infomoment voor alle deelnemers in Huis Proot. Bij slecht weer gaat de kunst- en cultuurmarkt overigens door in de naburige polyvalente feest- en cultuurzaal De Balluchon in de Moerestraat 19. Meer info: isabelle.terwagne@telenet.be en cultuurentoerisme@koekelare.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.