Jongen (9) vecht nog steeds voor leven na val uit raam

Brecht (9) werd met de MUG-heli naar het UZ in Gent overgebracht.
Foto Jelle Houwen Brecht (9) werd met de MUG-heli naar het UZ in Gent overgebracht.
De 9-jarige Brecht V. uit Belsele vecht nog steeds voor zijn leven nadat hij zondagmiddag door een vliegenraam viel in vakantiehoeve De Finesse in Bovekerke. Hij liep een schedeltrauma en diverse breuken op. "Ook voor ons is dit een shock, terwijl er hier anders zoveel vreugde heerst", zegt de uitbaatster van de B&B.

De toestand van de jonge Brecht is nog steeds uiterst kritiek. De jongen onderging zondagavond een urenlange operatie aan het hoofd en de ledematen. Die is op zich geslaagd, maar de jongen ligt nu in een diepe coma. Het is voor zijn familie de komende dagen bang afwachten hoe hij daarvan herstelt. Heel wat familieleden hebben de jongen zien liggen en zijn in shock. Hij genoot van de laatste vakantiedag samen met zijn ouders, grootouders, nonkels en tantes. Toen het ongeval gebeurde, was hij op de bovenverdieping aan het spelen. Hij leunde opeens tegen een vliegenraam en viel vier meter naar beneden. Pas na een half uur was zijn toestand stabiel genoeg om hem naar het UZ in Gent over te vliegen.


Ook in vakantiehoeve De Finesse wordt verslagen gereageerd op het incident. "Ik ben zelf erg aangeslagen want dit is het eerste incident in de 12 jaar dat de vakantiehoeve open is", zegt L., die momenteel nog mede-eigenaar is. "Het is zo dat de hoeve verhuurd wordt aan groepen en afgelopen weekend was de familie van die jongen er. Zij staan zelf in voor alles wat in het gebouw gebeurt. Zelf woon ik verder op het domein en contact met de groepen is er niet altijd. Ik ben wel meteen verwittigd geweest na het incident. Blijkbaar waren de kinderen aan het spelen op de eerste verdieping. Het raam waardoor hij viel is eigenlijk een nooduitgang. Die is wettelijk in orde voor de brandweer. Het vliegenraam zat er in vast, maar blijkbaar is hij er volledig door gevallen. Ik hoop echt dat het goedkomt met die jongen", besluit L. Na het ongeval legde de politie een fotodossier aan, maar werd er geen deskundige aangesteld. Het gaat immers om een spijtig ongeluk. (JHM)