Jongeman (20) staat terecht voor verkrachting van 12-jarig meisje in park De Mote

De rechtbank in Brugge.
Benny Proot De rechtbank in Brugge.
Een 20-jarige man riskeert in de Brugse rechtbank een effectieve celstraf van 2 jaar voor de verkrachting van een 12-jarig meisje en het aanzetten tot ontucht van haar 12-jarige vriendin. De verkrachting speelde zich in oktober 2018 af in park De Mote in Koekelare.

De bal ging aan het rollen, toen het slachtoffer op 4 maart vorig jaar samen met haar ouders klacht neerlegde bij de politie. In haar audiovisueel verhoor vertelde het meisje dat ze maanden voordien samen met haar vriendin had afgesproken met J.V., die toen 19 jaar oud was. Hij had hen toegevoegd op Facebook en overtuigd tot een afspraakje in park De Mote. Het slachtoffer was met J.V. op een bankje gaan zitten aan de vijver, terwijl haar vriendin even verderop moest wachten. Hij zou het meisje op de bank betast en gevingerd hebben.

Jonge gast

Volgens het parket wees onderzoek uit dat J.V. op Facebook veelvuldige contacten had met jonge meisjes. “De beklaagde verklaarde enerzijds dat hij verliefd was op het slachtoffer, maar uit z'n chatgeschiedenis bleek wel dat hij zich steeds jonger voordeed dan hij in werkelijkheid was. Hij had ook meerdere berichten gewist en besefte dus maar al te goed dat zijn handelingen niet konden.” J.V. moest zich maandagmorgen naast de verkrachting van het ene slachtoffer ook verantwoorden voor het aanzetten tot ontucht van haar vriendin. Op Facebook zou hij haar verschillende malen gevraagd hebben om naaktfoto’s te sturen. Het parket vorderde een effectieve celstraf van 2 jaar. 

De verdediging drong aan op een voorwaardelijke straf. “Mijn cliënt stelt dat hij een verliefd gevoel had tegenover die meisjes", pleitte de advocaat van J.V. “Als meerdere jonge gasten stuurde hij vaak berichten naar knappe meisjes op Facebook. Hij is geen veertiger die misbruik heeft gemaakt van jonge meisjes, maar was zelf nog een tiener. Mijn cliënt had echter het leeftijdsverschil moeten opmerken.” Vonnis op 9 maart.