Jeugdhuis Den Deugniet krijgt tweede kans en opent nu boven café El Passo

De jongeren vertoeven in het nieuwe jeugdhuis Den Deugniet.
Foto Coghe De jongeren vertoeven in het nieuwe jeugdhuis Den Deugniet.
In de Noordomstraat in Koekelare, boven café El Passo, is het nieuw jeugdhuis Den Deugniet geopend. 

In september 2017 moest jeugdhuis Den Deugniet in de Sterrestraat sluiten omwille van overlast en slechte interne organisatie. Het jeugdhuis was toen pas in 2012 geopend. Op de eerste en tweede verdieping van café El Passo krijgt het dus een tweede kans. Concreet telt de gemeente 500 euro huur per maand neer, de jongeren zelf betalen daarvan 250 euro terug. “Na één jaar zullen we dit evalueren”, zegt jeugdschepen Jan Lievens (Open Vld). “In het jeugdhuis zijn er een vergaderruimte, zithoek, filmzaal, berging en sanitair. Belangrijk: de lokale jongeren hebben weer een plaats voor zichzelf. Ik ben ervan overtuigd dat er van overlast, zoals in het verleden, geen sprake meer zal zijn.” Om middernacht moet het jeugdhuis de deuren sluiten.

Het jongerenbestuur, met voorzitter Frederique Onraedt aan het hoofd, heeft er alvast zin in. Zo werd de Facebookpagina vernieuwd en er is een samenwerking op til met de plaatselijke jeugdverenigingen. 

Foto CogheReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.