Inbreker gevat… nadat hij van regenpijp dondert en kermend blijft liggen

Archiefbeeld.
Paul Rapp Archiefbeeld.
Een 34-jarige man uit Diksmuide zit sinds begin deze week opnieuw in de cel na een wel erg klungelige inbraak in Koekelare. De man kon immers na de inbraak vlot opgepakt worden, omdat hij van een regenpijp gedonderd was en kermend op de grond bleef liggen. De politie kon hem snel inrekenen.

De feiten gebeurden zondagmiddag in een woning langs de Zuidstraat in Koekelare. J.S., erg gekend bij de politie, drong toen een huis binnen door aan de buitenkant via een regenpijp omhoog te klauteren. Op de eerste verdieping forceerde hij een raam waarna hij binnenging. In de living stal hij een geldsom van enkele honderden euro’s. Die had de man naar eigen zeggen nog te goed, want hij brak binnen bij een kennis van hem. Na de diefstal wilde hij langs dezelfde weg terug vluchten en beklom hij weer de regenpijp. Dat liep echter fout af want de man donderde snel naar beneden en bleef gewond liggen. Bewoners hoorden hem kermen van de pijn en belden de politie. Ze hielden J.S. ook tegen maar vluchten kon die niet meer door de pijn aan zijn been. J.S. werd intussen voor de onderzoeksrechter gebracht en is aangehouden. Hij is erg gekend bij politie en gerecht en heeft een strafblad van meerdere pagina’s. De man komt ook om de haverklap voor bij de strafrechter en politierechter. Binnen twee weken moet hij daar nog verschijnen en riskeert hij de levenslange intrekking van zijn rijbewijs. De man heeft ook nog meer dan 12.000 euro openstaande boetes.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Martens

  Pas maar op of ze klagen de bewoners aan voor een kapotte regenpijp.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Wel hij is al direct gestraft! Heeft het zelf gezocht!

 • chris delanghe

  UItstekend. JS was gekend bij de politie. Nu is hij daar nog béter gekend... Zo te zien wordt die gast straks nog een heel gekende bekende. Een boemerang bekende heet dan zo iemand??? Hoort die dan niet thuis in een bekende instelling?

 • etienne vijverman

  en zal ze nooit betalen ........