Houten vloer van terras op eerste verdieping in brand door winterbarbecue

De brandweer had het vuur snel onder controle.
JHM De brandweer had het vuur snel onder controle.
In de landelijke Portweg in Koekelare is donderdagnacht even voor 2 uur een opvallende brand uitgebroken. Een houten terras op de eerste verdieping van een huis had vuur gevat door een smeulende winterbarbecue die eronder stond. 

Ondanks de frisse temperaturen die ’s nachts flirten met het vriespunt, besloot de bewoner nog een stevige winterbarbecue te houden. Hij had hij barbecue aangezet die ingebouwd is op zijn eigen terras op het gelijkvloers, onder een overkapping. Bij het slapengaan werd hij echter gewekt door de rookmelder. Bleek dat de barbecue nog steeds erg heet was en de enkelzijdige afvoerbuis kon die hitte niet aan. Daardoor ontstond een zware rookontwikkeling en vloog het houten terras op de eerste verdieping boven de barbecue in brand. Ook de isolatie begon te smeulen. De brandweer moest even zoeken naar de exacte locatie van de brand, maar kreeg het vuur toch snel onder controle. De schade bleef beperkt tot de barbecue en het terras. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.