Grootmoeder van Charlotte (18) keurt alcohol in verkeer af in emotionele brief tijdens afscheid

Charlotte Gysel kwam vorig weekend om het leven.
Florian Van Eenoo Photo News Charlotte Gysel kwam vorig weekend om het leven.
In de Sint-Martinuskerk in Koekelare hebben vrienden en familie afscheid genomen van Charlotte Gysel (18) uit Bovekerke. De vrouw kwam vorig weekend om het leven in Kortemark, toen een beschonken bestuurder haar aanreed met zijn pick-up.

Dat Charlotte Gysel een graag geziene jongedame was, bleek zaterdagmorgen nog eens tijdens de afscheidsplechtigheid. De Sint-Martinuskerk van Koekelare bleek veel te klein voor de honderden mensen die de leerkracht in spe een laatste groet wilden brengen. Heel wat kennissen moesten de mis dan ook buiten volgen. Charlotte werd in een witte kist de kerk binnengedragen. Buiten lieten de mensen tientallen witte ballonnen op. De plechtigheid werd er één vol muziek en mét getuigenissen van onder meer een voormalige leerkracht van de jonge vrouw. Zij las een brief voor van haar oma, die duidelijk maakte dat alcohol en rijden niet samengaan. 

De jonge vrouw kwam vorige week vrijdag om het leven, toen ze in haar Fiat 500 frontaal werd aangereden door een pick-up in Edewalle, een gehucht bij Kortemark. De studente aan de Vives-Hogeschool in Torhout had er net haar shift in een frituur opzitten en was onderweg naar haar vriend. Voor de vrouw kon geen hulp meer baten. De Oekraïense bestuurder van de pick-up bleek bij het ongeval 2,39 promille alcohol in z'n bloed te hebben. Niet de eerste keer, want in 2016 probeerde hij onder invloed al eens weg te rijden van een controle in Vilvoorde. A.P. kreeg daar op 2 mei in beroep nog drie maanden rijverbod voor.  De man ligt nog steeds aangehouden in het ziekenhuis en wordt volgens z’n advocaat permanent bewaakt door twee cipiers. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer in Brugge verlengde die aanhouding vrijdagmorgen met een maand.

Buiten de kerk werden witte ballonnen opgelaten.
Florian Van Eenoo Photo News Buiten de kerk werden witte ballonnen opgelaten.
Charlotte werd in een witte kist de kerk binnengedragen.
Florian Van Eenoo Photo News Charlotte werd in een witte kist de kerk binnengedragen.
Charlotte werd in een witte kist de kerk buitengedragen.
Florian Van Eenoo Photo News Charlotte werd in een witte kist de kerk buitengedragen.25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mario Tersago

  Ik ben tegenstander van alcohol in het verkeer maar geen nultolerantie. Niet om de marge open te houden om alsnog te kunnen drinken, meer vanuit het standpunt dat je in de loop van een hele avond ook geen glas wijn kan/mag drinken. De invloed is er, maar zeer miniem. Mensen moeten herinnerd worden, dat ze met een stalen kooi van 1 tot 3 ton rondrijden. Dat zou (in principe) voldoende moeten zijn.. want zelfs bij niet-drinkers, is dit gegeven vaak vergeten.

 • harry van den broeck

  zelfde straf als voor doodslag daarbij nog een dikke boete en auto onmiddellijk naar de schroothoop of de auto nu van iemand anders is of niet

 • Dominiek Demeulemeester

  Nultolerantie en zware straffen,het werkt wel in andere landen,het moet gewoon duidelijk zijn en de gevolgen zwaar

 • louis meuleman

  Meuleman Louis Meneer Vanderaert zelfs na 2 glazen alcohol vermindert U reactie tijd bij plotse gebeurtenissen dus wie alcohol drinkt en met de auto rijd is een gevaar op de weg en is dus een mogelijke doodrijder als je het drinken niet kunt laten neem dan een taxi veilig en goedkoper dan ongeval of boete !!!

 • Paul Philippaerts

  Vooral niet controleren. Beter nog wat stadswachten inzetten om fietsen te bewaken en parkeerwachters daar kunnen we nog een leger van gebruiken. Maar controles op de wegen daar zou ik niet aan beginnen. De pakkans is belgie is miniem. Rij al meer dan 50 jaar en nog maar één keer een alcoholcontrole gehad. Het is inderdaad een klein percentage asocialen, maar die veroorzaken wel dodelijke ongevallen. Controles en efficientie bij justitie is de enige oplossing