Dit vindt oppositie van nieuwe beleidsnota Koekelare: “Kopie van partijprogramma sp.a”

Benny Proot
Oppositiepartijen CD&V en N-VA laten hun licht schijnen over de beleidsnota van de meerderheid. 

“Het document is voor heel veel thema’s letterlijk een kopie van het sp.a-verkiezingsprogramma. Waarom moesten we dan tien maanden wachten op de nota?”, prikt oppositieraadslid Tom Pollentier (CD&V). “Op heel wat vlakken blijft de nota zeer vaag.” Pollentier pleit in de Belhuttebaan voor tijdelijke snelheidsremmers en flitspalen. “En in de nota staat niks over de problematiek van zwaar verkeer in het centrum van deelgemeente Bovekerke.” Op het vlak van jeugdbeleid mist CD&V dan weer “een langetermijnvisie omtrent het jeugdhuis”, zegt Pollentier. “Qua locatie blijven wij voorstander van een andere plek binnen het eigen patrimonium van de gemeente, zoals de wijkpost van de politie die op termijn vrijkomt.” Ook vraagt CD&V een visie over de gronden achter cultuurzaal Balluchon. “En sport komt in de nota wel héél weinig aan bod”, geeft Tom Pollentier nog mee.

Met argusogen

Ook Jolien Lootens (N-VA), die al enkele keren met de meerderheid in de clinch ging, nam het beleidsdocument onder de loep. “Het beleidsplan is een lijvig, goed gedocumenteerd, goed geschreven en duidelijk document, waar ik alle programmapunten van sp.a volledig in terugvind. Het is echter zoeken naar het verkiezingsprogramma van Open Vld. Wij zullen de komende vijf jaar de uitvoering van dit beleidsplan met argusogen volgen. Het beleidsplan beschouwen wij niet als een Ikea-catalogus waar uitvoeringen kunnen uit geselecteerd worden, maar als een integrale belofte aan de bevolking van Koekelare. We verwachten dan ook niets minder dan een volledig uitvoering ervan.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.