Celstraf gevorderd voor ‘grooming’: man (37) geeft zich uit als jongere op Instagram en doet oneerbare voorstellen aan minderjarige meisjes

Illustratiebeeld.
ANP XTRA Illustratiebeeld.
Een 37-jarige man uit Diksmuide riskeert 12 maanden cel voor feiten van grooming, namelijk zich op het internet voordoen als jongere om in contact te komen met minderjarige meisjes en seksuele voorstellen te doen. Hij zou met minstens dertig slachtoffers hebben gechat. De feiten kwamen aan het licht omdat hij stuurde naar zijn eigen minderjarige stiefdochter. 

Toen J.C. nog bij zijn ex in Koekelare woonde, stuurde hij in eigen naam via sms een oneerbaar voorstel naar het meisje. Haar moeder kwam dat te weten en de bal ging aan het rollen. Ze diende klacht in bij de politie. “Na onderzoek en verhoren werd duidelijk dat hij via Instagram en chatsites minderjarige meisjes contacteerde. Hij deed zich voor als twintiger en stuurde oneerbare voorstellen. Ook zijn zoekgeschiedenis op het internet liet weinig aan de verbeelding over. Voor deze feiten van grooming vorder ik 12 maanden cel”, aldus de procureur op de Veurnse rechtbank.

De beklaagde, die de aantijgingen toegeeft, was niet aanwezig maar liet zich vertegenwoordigen door een advocate. “We moeten de feitelijke gegevens bekijken. Er zijn nooit verdere contacten ondernomen dan die chatgesprekken. Mijn cliënt is nooit verder gegaan dan dat. Hij heeft schuldinzicht en heeft geen strafverleden voor dergelijke feiten. Ik pleit voor een opschorting met voorwaarden", aldus de advocate. Zijn stiefdochter en haar moeder vragen een schadevergoeding van 1.500 euro. Vonnis 13 december. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.