8.96 procent hardrijders betrapt in zone Polder: geflitst met 120 in zone 70

De politiezone Polder hield een snelheidsactie.
JHM De politiezone Polder hield een snelheidsactie.
In politiezone Polder werd vorige week net als de voorbije weken een snelheidsactie gehouden, waarvan enkele locaties op voorhand werd aangekondigd. In totaal werd de snelheid gecontroleerd van 2.096 voertuigen, daarvan reden 188 bestuurders te snel. Dat is 8,96 procent. 

De hoogste snelheid werd genoteerd te Koekelare in de Moerestraat waar een bestuurder 120 per uur reed waar de toegelaten snelheid 70 bedraagt. In de Lappersfortstraat te Diksmuide reed een bestuurder aan 90 per uur binnen de bebouwde kom waar de snelheid 50 bedraagt. Ook in Kortemark in de Lichterveldestraat reed een bestuurder binnen de bebouwde kom 88 per uur. “In totaal werd 8,96 procent van de bestuurders betrapt die de snelheidslimieten bleef negeren. Voor het eerst dit jaar duiken we onder de 9 procent snelheidsovertreders. Voor de veiligheid van iedereen, maar in het bijzonder voor deze van onze zwakke weggebruikers hopen we dat deze trend zich zal doorzetten in de loop van dit jaar”, zegt de politie. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.