Exclusief voor abonnees

Zoute GP in Knokke pakt groots uit: Van Jacky Ickx tot Remco Evenepoel en deze 7 unieke modellen van BMW tot Porsche

Racelegende Jacky Ickx en Stoffel Vandoorne zijn beide van de partij in Knokke.
JENS MOMMENS Racelegende Jacky Ickx en Stoffel Vandoorne zijn beide van de partij in Knokke.
De 10de editie van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist pakt de komende vier dagen uit met verschillende primeurs en bekende gasten. De grootste en meest exclusieve merken stellen er in aanwezigheid van (internationale) sterren hun nieuwste modellen voor. Van BMW tot Porsche en Stoffel Vandoorne tot Dimitri Vegas: ze zijn allemaal van de partij.

Om te beginnen enkele cijfers om van te duizelen. Vorig jaar lokte de Zoute Grand Prix maar liefst 263.000 bezoekers naar Knokke. Neem daarbij de 13.000 vips, 103 journalisten en 645 (!) verschillende wagens en je weet dat het event een absoluut hoogtepunt is voor elke autoliefhebber. Dit jaar wil de organisatie groots uitpakken voor de tiende verjaardag. De verwachtingen zijn alvast hooggespannen. Van donderdag tot zondag stellen de grootste merken er hun nieuwste modellen voor. De omgeving van het Albertplein vormt vier dagen lang het kloppend hart van het evenement. Heel wat straten zijn verkeersvrij. Voor het grote publiek is de parking Hippique in de Nieuwstraat beschikbaar. Een shuttle voert bezoekers naar het centrum. Het overgrote deel van de Zoute GP is gratis toegankelijk. 

Porsche brengt hulde aan de Belgische racelegende met een unieke 911 Carrera 4S ‘Belgian Legend Edition’
Zoute GP Porsche brengt hulde aan de Belgische racelegende met een unieke 911 Carrera 4S ‘Belgian Legend Edition’

Sterren spotten

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.