Zoë (29) sterft in auto bij vriend onder invloed: “We nemen hem niks kwalijk. Hij maakte haar net weer gelukkig”

Knokke/Damme - Zoë overleed nadat haar nieuwe vriend met hoge snelheid op een duiker knalde.
Jelle Houwen Knokke/Damme - Zoë overleed nadat haar nieuwe vriend met hoge snelheid op een duiker knalde.
Zoë Bouquet (29) uit Knokke is zondagochtend om het leven gekomen na een ongeluk op de Natiënlaan in Damme. De vrouw zat als passagier in haar wagen met haar nieuwe vriend K.D. (25), met wie ze drie weken samen was. Hij reed onder invloed in op een bestelwagen en belandde tegen een duiker. “We kunnen hem niks kwalijk nemen, want hij had mijn jongere zusje na een moeilijke periode weer gelukkig gemaakt. Het is oneerlijk”, treurt zus Sophie (32).

Het ongeval gebeurde zaterdagnacht rond 2.45 uur. Zoë zat als passagier in haar BMW die bestuurd werd door haar nieuwe vriend, K.D. uit Damme. Beiden hadden thuis eerst genoten van een barbecue en waren vervolgens nog uit geweest. Daarna zouden ze voor het eerst samen de nacht doorbrengen. Zoë’s zoontje Lloyd (2) zou enkele dagen bij papa logeren en daarna terug naar Zoë gaan, die bij haar mama Christel woonde. Dat was zo geregeld opdat het prille koppeltje elkaar wat beter kon leren kennen. 

Niet kwaad

Helaas liep het na een gezellige avond volledig fout af. Volgens het parket knalde K.D. met hoge snelheid op een bestelwagen, waarna de BMW vijftig meter weggeslingerd werd en in de gracht tegen een duiker knalde. K.D. raakte lichtgewond, Zoë was kritiek en moest door de brandweer bevrijd worden. Drie uur later overleed ze in het ziekenhuis. K.D. bleek onder invloed en moest zijn rijbewijs afgeven. “Daarvoor zouden we makkelijk kwaad kunnen zijn, maar we zijn het niet”, zegt zus Sophie met stokkende stem. “Toch niet vooraleer we helemaal zeker zijn van wat er gebeurd is. Uiteraard zijn we tegen drinken en (te snel) rijden, maar wie overkomt dat eens niet? Hij heeft dit zeker niet gewild, want hij is er kapot van en heeft zich al duizend keer verontschuldigd. We kunnen niet kwaad zijn op hem, want net hij bracht opnieuw heel wat vreugde in het leven van ons zusje.”

De ravage was enorm. Brokstukken van de stenen duiker lagen ver uiteen.
JHM De ravage was enorm. Brokstukken van de stenen duiker lagen ver uiteen.

Opkijken naar oudere zus

“De naam Zoë betekent ‘leven’, en dat straalde ze altijd uit”, gaat Sophie verder. “Ze was heel levendig en vrolijk, maar de laatste maanden was ze dat wat kwijtgeraakt na een moeilijke relatiebreuk. Met haar ex-partner heeft ze een zoontje Lloyd. Ze zijn recent uit elkaar gegaan. Sinds drie weken had Zoë een nieuwe vriend: K.D. Hij was dolverliefd op Zoë en op Lloyd. Hij wou echt voor hun relatie gaan en de zorg voor Lloyd op zich nemen. We hadden de indruk dat hij het goed meende. We zagen Zoë de laatste weken ook opfleuren. Voor ons blijft dat het belangrijkste, wat er nu ook gebeurd is. Mijn kleine zusje keek altijd naar me op, we hadden echt een zusjesrelatie. Ook wij groeiden de laatste tijd weer naar elkaar toe. Het is zo oneerlijk.” Over de uitvaart van Zoë is nog niets bekend.

De ravage was enorm. Brokstukken van de stenen duiker lagen ver uiteen.
JHM De ravage was enorm. Brokstukken van de stenen duiker lagen ver uiteen.
Zoë Bouquet laat een zoontje van 2 jaar na
RV Zoë Bouquet laat een zoontje van 2 jaar na28 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • RONNY DE PETTER

  Tegenwoordig moet alles kunnen en moet men zeker vergevingsgezind zijn op alles en nog wat, over verantwoordelijkheid mag er niet meer gesproken worden. Man,man,man.

 • jacques van de velde

  Het Stockholm syndroom ! De klop van de hamer komt later !

 • kristin Laureyssens

  Die man moet gestraft worden, hij is licht gewond maar zijn vriendin is dood door hem, rijden onder invloed? Als hij haar graag zag, had hij zijn auto laten staan en een taxi gebeld, dat is graag zien. Gelukkig zat het kindje niet mee in de auto. Maar die kleine is nu zijn mama verloren, wat nu? Hij ging mee de zorg op zich nemen, laat me niet lachen. Heel veel sterkte aan de familie gewenst!

 • Cyriel Francken

  kende de chauffeur was echt een goeie jongen dit nieuws verrast me ik oordeel niet tot ik alles weet...

 • monique bolen

  Je neemt hem niets kwalijk ??? Hopelijk neemt de rechter het hem kwalijk voor zijn daden.