Zes procent meer baby’s geboren in Knokke-Heist: Luca en Alice populairste namen

.
iStock .
De gemeente Knokke-Heist kreeg er vorig jaar 166 baby’s bij. In vergelijking met 2017 is dat een stijging van zes procent.

Opvallend: het aantal Nederlandse kindjes daalt wel met 29 procent. Oorzaken zijn de vergrijzing in Zeeuws-Vlaanderen en het stijgend succes van het ziekenhuis in Terneuzen. 112 van de geboorten op Knokke-Heists grondgebied waren van eigen inwoners. Met 54 bevallingen van inwoners buiten de gemeente (voornamelijk Brugge) komt dit neer op 166 nieuwe baby’s (71 meisjes & 95 jongens) die zich in Knokke-Heist in een warm huisje genesteld hebben. 

Eerst kind op 27ste

De populairste jongensnaam bij de Knokke-Heistenaars is Luca, op de voet gevolgd door Alexander, Elias, Liam, Maxim en Omar. Bij de meisjes scoren Alice, Elise, Emma, Ruth en Sarah het hoogst. Naast de Belgische nationaliteit is de meest voorkomende de Nederlandse (aangezien het aantal Nederlanders die in ons ziekenhuis bevallen) gevolgd door de Roemeense en Poolse nationaliteit. 27 jaar is nog steeds de meest voorkomende leeftijd om een kindje ter wereld te brengen. De jongste moeder was 17 jaar, de oudste 45. De drukste bevallingsmaand was september. De meeste kindjes zagen voor het eerst het daglicht op een woensdag.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.