Werken aan indrukwekkende torenspits begonnen: kerk zet deuren open tijdens Open Wervendag

De torenspits moet een echte eyecatcher worden
rv De torenspits moet een echte eyecatcher worden
Aannemer Artes Group is begonnen met de assemblage van de structuur van de torenspits voor de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle.

De spits van 26 meter hoog wordt beneden volledig samengesteld tot vier grote segmenten. Binnen een paar weken zullen deze segmenten dan met een grote kraan op de toren gemonteerd worden. Wie nieuwsgierig is naar de werkzaamheden, kan zondag naar aanleiding van Open Wervendag de indrukwekkende renovatiewerkzaamheden uitgebreid bewonderen. De bezoekers kunnen de werf op hun eigen tempo bezoeken tussen 10 en 17 uur. Aan de hand van filmpjes, foto’s, informatieborden en praktische voorbeelden geven de architecten en werfleiders je zoveel mogelijk uitleg over de werken in de kerk. Je verneemt er als bezoeker meer over de verschillende facetten van het hele restauratieproces. Je kan ook zelf ontdekken hoe de Constructive People van Artes de kerk herstellen naar zijn oorspronkelijke stijl. Ook aan de jongeren wordt gedacht: zijkunnen hun eigen glasraam inkleuren of zelf ontwerpen. De creatievelingen met de mooiste kleurplaat en het mooiste ontwerp worden beloond met een prijs. 

De nieuwe kerk krijgt opnieuw een bakenfunctie met een opvallend verlichte torenspits.
Benny Proot De nieuwe kerk krijgt opnieuw een bakenfunctie met een opvallend verlichte torenspits.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.