VIDEO. Knokke gaat strijd aan tegen hondenpoep met ludiek filmpje én jobstudenten

Screenshot filmpje hondenpoep Knokke
rv Screenshot filmpje hondenpoep Knokke
De gemeente Knokke-Heist zet deze zomer jobstudenten in om hondenbaasjes te sensibiliseren. Er wordt ook een filmpje verspreid waarin de problematiek van hondenpoep op straat onder de aandacht wordt gebracht. 

“De viervoeters en hun baasjes zijn hier meer dan welkom”, zegt het gemeentebestuur. “Helaas zijn er nog hondenbaasjes die hun verantwoordelijkheid niet nemen en de hondenpoep laten liggen. Tot grote ergernis van anderen.” Om de hondenbaasjes te wijzen op de lokale reglementering, gaan de jobstudenten Preventie & Veiligheid op pad om hen te sensibiliseren. Ze spreken de baasjes aan en informeren hen. De hondenbaasjes die zich aan de reglementering houden worden beloond.

Videoclip over de hondenpoep

Naar analogie van de GAS-filmpjes over andere gevoelige thema’s zoals zwerfvuil, werd er een filmpje gemaakt om de hondenbaasjes attent te maken op het oprapen van de hondenpoep. Het filmpje toont op een ludieke manier de gevolgen van het niet oprapen van de hondenpoep. Netheid blijft immers een hot topic bij de bewoners en bezoekers van onze kustgemeente. Het niet naleven van de lokale reglementering kan een GAS-boete opleveren tot 250 euro.

Screenshot filmpje hondenpoep Knokke
rv Screenshot filmpje hondenpoep Knokke1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Willy Van Cleemput

    Knokke zou beter eens gaan zien in Nieuwpoort . En dat voorbeeld volgen !