Verdacht duo mag van politie beschikken... en steelt meteen daarna elektrische fiets

Ter illustratie
Thinkstock Ter illustratie
De onderzoeksrechter in Brugge heeft twee mannen van 25 en 38 jaar aangehouden voor een fietsdiefstal in Knokke. Opvallend: de politie had hen eerst opgepakt, omdat ze zich verdacht gedroegen. Ze werden vrijgelaten, maar stalen op de terugweg doodleuk toch een fiets. 

Volgens het parket van Brugge werd het Poolse duo dinsdag opgemerkt door de politie van Damme/Knokke-Heist. Ze waren eerder van Brussel naar Knokke gereisd met de trein. De argwaan van de patrouille was niet onterecht, want in hun rugzak zaten een slijpschijf en een schroevendraaier. “Ze werden opgepakt, maar er konden geen verdachte feiten aan hen worden gelinkt. Dinsdagavond mochten ze beschikken”, zegt het parket van Brugge.

Maar op weg van het politiekantoor naar het station lieten ze zich toch verleiden om een elektrische fiets te stelen. “De politie legde onmiddellijk de link met de Polen, waardoor ze in Brugge al met de gestolen fiets van de trein geplukt konden worden”, aldus het parket. De spoorwegpolitie hielp mee bij de arrestatie. Het duo zit nu in voorhechtenis en moet volgende dinsdag voor de raadkamer komen. Dan wordt hun aanhouding al dan niet verlengd met een maand. 
30 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • DONALD BORREMANS

  Verdacht duo mag van gerecht beschikken nadat politie zijn werk gedaan heeft!

 • Tina Colpaert

  Het is niet de politie die zn werk niet doet maar het gerecht de straffeloosheid recht in eigen handen nemen daar sturen we op aan!

 • joris van vlaenderen

  tja oostblok..... sinds ze dat toegelaten hebben tot europa om de russen een hak te zetten is het de soep ingedraaid

 • Filiep Lapeire

  De politie doet zijn best het gerecht de rest?

 • Ludo Wouters

  Buiten een tik op de vingers gaan die gasten geen straf krijgen; Een fiets stelen, daar krijg je toch geen gevangenisstraf voor zeker en dat weten de gasten maar al te goed.