Uilenspiegels winnaar in stoet Heist/ Ex aequo in Blankenberge

In Heist wonnen de Uilenspiegels uit Moerkerke.
Benny Proot In Heist wonnen de Uilenspiegels uit Moerkerke.

Na de mooie zondagstoeten in Heist en Blankenberge stond de jury voor een zware taak om de mooiste wagens te bekronen. In Heist reden maar liefst 34 grote wagens met elk hun eigen verklede groep mee. Goed voor een nieuw record en het blijft de tweede grootste stoet van ons land, na het ongenaakbare Aalst. Uiteindelijk werden de Uilenspiegels uit Moerkerke met Maya de Bij tot winnaars in Heist verkozen. Op de 2de plaats komt KPJ Eede met een ludieke hulde aan de Amerikaanse stuntman Evel Knievel, gevolgd door De Lekkerbekken met Struise Gilles.


In Blankenberge zijn er aparte klassementen voor de wagens en verklede groepen. Bij de wagens gaf de jury dezelfde score aan de Splenterbomme (met toekomstig burgemeester Ivan De Clerck achter het fornuis) en De Pekkers (de Kontrimo-wagen van Michel Van Den Brande). Ze mogen dus de eerste plaats delen. D'Echte werden derde. Bij de groepen kwam het Waterpoloteam als winnaar uit de bus met hun vertolking van 'Vonne gif mo Sjette." Kanong krijgt de tweede plaats en de jarige Daring Boys halen brons.


(JVRB)

Bij de groepen in Blankenberge kwam het Waterpoloteam als winnaar uit de bus met hun vertolking van 'Vonne gif mo Sjette'.
Benny Proot Bij de groepen in Blankenberge kwam het Waterpoloteam als winnaar uit de bus met hun vertolking van 'Vonne gif mo Sjette'.