Tweede fase heraanleg Duinbergenlaan van start

In juni vorig jaar werd de eerste fase van de heraanleg al afgerond.
Benny Proot In juni vorig jaar werd de eerste fase van de heraanleg al afgerond.
Een aannemer heeft toelating gekregen om op donderdag- en vrijdagochtend ter hoogte van de Duinbergenlaan en de Elizabetlaan nachtwerk te verrichten tot het aanleggen van noodperrons voor de tram en een voetgangersoversteek. 

De werkzaamheden vinden telkens plaats tussen middernacht en 5 uur ’s morgens. Op woensdagochtend 4 september, donderdagochtend 5 september en vrijdagochtend 6 september mag de aannemer tussen middernacht en 5 uur ook werken ter hoogte van de Duinbergenlaan en de Elizabetlaan voor de aanleg van een wissel voor de tram. De werken kaderen in de globale renovatie van de Duinbergenlaan. De noodperrons blijven in gebruik tot het einde van de werken in april 2020.

De Duinbergenlaan, vanaf het station Duinbergen tot de Elizabetlaan, kreeg de voorbije 2 jaar een complete make-over. Op 2 september wordt gestart met de tweede fase, de vernieuwing van de Duinbergenlaan vanaf de Elizabetlaan tot het Joseph Stübbenpark, inclusief het kruispunt met de Elizabetlaan. Naar analogie van fase 1, wordt het volledige wegprofiel vernieuwd, met een rijweg met langsparkeerstroken aan beide zijden. Aan de oostzijde wordt een brede wandelpromenade aangelegd. Ook de ondergrondse rioolinfrastructuur wordt volledig vernieuwd. Langs de Elizabetlaan wordt de traminfrastructuur vernieuwd, tussen het Van Hoenackerpad en de Ooststraat.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.