Twee ongevallen met kitesurfers: 27-jarige loopt verschillende breuken op in Knokke, Gentse verliest bewustzijn na klap in Westende

De MUG-heli landde op de Zeedijk in Westende.
Foto DP De MUG-heli landde op de Zeedijk in Westende.
Donderdagnamiddag zijn twee kitesurfers gewond raakt aan onze kust. In Knokke liep een surfer verschillende breuken op, in Westende verloor een Gentse het bewustzijn na een ongeval. 

In Knokke-Heist werd een 27-jarige kitesurfer, ter hoogte van het Zoutestrand, wellicht verrast door een windstoot en kwam hard neer. De hulpdiensten en de MUG snelden ter plaatse en dienden het slachtoffer ter plaatse de eerste zorgen toe. De man liep verschillende breuken op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Van levensgevaar is gelukkig geen sprake. 

Op het strand van Westende werd er donderdagmiddag een reddingsactie op poten gezet voor een gewonde kitesurfster. De vrouw van 24 uit Gent was aan het kitesurfen toen het rond 14.30 uur plots fout ging.

I.V. maakte een verkeerd manoeuvre en kwam slecht neer. Het ongeval gebeurde ongeveer ter hoogte van de waterlijn. De vrouw raakte bewusteloos, maar kon drijvende worden gehouden. De brandweer kwam ter plaatse om haar met de Zodiac te evacueren. Ook de mugheli kwam overgevlogen vanuit het ziekenhuis van Brugge. De heli landde op de Zeedijk. De vrouw werd van het strand naar de dijk gebracht en kreeg de eerste zorgen toegediend. Alhoewel de toestand van I.V. op het eerste gezicht zorgwekkend leek, zouden haar verwondingen toch meevallen. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Romain Van Hoorebeke

  kijk naar de weersomstandigheden en pas u aan

 • Jan Jonk

  Veel beterschap aan de surfers,

 • Jan Jonk

  Was voor 3 uur deze middag, aflandige wind me veel windstoten,, verre v ideaal, na 3 uur de wind wa gedraaid en veiliger,, me betere condities, veel beterschap alvast,,

 • Marc Geerts

  Kies een normale en minder gevaarlijke sport.