Tagger ‘Break’ krijgt in beroep opschorting van straf onder voorwaarden

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een 26-jarige man uit Knokke-Heist heeft in het Gentse hof van beroep probatieopschorting gekregen. De jongeman kreeg in de Brugse rechtbank een voorwaardelijke celstraf van 5 maanden omdat hij liefst 27 graffititags aanbracht in de kustgemeente. “Ik heb al een deel tags zelf verwijderd”, verklaarde Bjorn L.

In Knokke-Heist doken er in januari en februari 2017 overal tags op. Op liefst 27 plaatsen in de kustgemeente stond er ‘Break’ te lezen, en vooral op eigendommen van Eandis en gevels van appartementsgebouwen. De politie dreef de patrouilles op en kreeg op basis van camerabeelden en een analyse van de tags Bjorn L. (26) in het vizier. Een alerte patrouille zag de man en trof in zijn rugzak enkele spuitbussen aan.

L. bekende meteen de feiten. “Ik heb zelf al een deel verwijderd”, zei hij in beroep. “Ik werk nu bij de stadsdienst, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het opruimen van de straten.” Zijn advocaat vroeg de opschorting van straf. Procureur-generaal De Smet geloofde dat de twintiger op het goede pad is, “Hij werkt en doet de inspanningen. Het schuldbesef is er ook. Hoe dan ook, de burgerlijke partij zal vergoed moeten worden. Ik vraag een probatieopschorting of werkstraf.” Het hof sprak een probatieopschorting uit.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.