Slaboer (55) herstelt van corona en schenkt 200 groentepakketten aan ziekenhuispersoneel: “Eentje voor elk uur dat ik er verbleef”

Erwin De Scheppere (tweede van links) met de groentepakketten aan het AZ Zeno.
Mathias Mariën Erwin De Scheppere (tweede van links) met de groentepakketten aan het AZ Zeno.
Mooi nieuws uit het AZ Zeno in Knokke-Heist: het personeel heeft daar 200 groentepakketten van Erwin De Scheppere (55) gekregen. De slaboer uit Sijsele raakte besmet met corona en verbleef 200 uur in het ziekenhuis: hetzelfde aantal als bij de groentepakketten dus. “Een bijzondere actie", stelt de directie. 

Erwin raakte begin april besmet met het coronavirus. Hij kreeg thuis symptomen van Covid-19 en wou aanvankelijk gewoon uitzieken, maar zijn toestand werd erger. Erwin verbleef uiteindelijk een week in het AZ Zeno.

Hoewel de man ondertussen al ruim een maand terug thuis is, is hij nog steeds niet volledig hersteld. Toch voelde hij zich deze week sterk genoeg om, in samenwerking met Belorta, 200 groentepakketten af te geven aan het personeel van het ziekenhuis. Eentje voor elk uur dat de slaboer er verbleef. De doosjes met sla, komkommer en tomaat werden dankbaar in ontvangst genomen. “Een bijzondere actie om alle zorgverleners te bedanken en in het bijzonder de artsen, (nacht)verpleegkundigen en schoonmaakpersoneel van de dienst Abdominaal Centrum. Verse groenten, met liefde geschonken: dat kan alleen maar lekker zijn”, reageren ze bij het ziekenhuis. 

Erwin De Scheppere geeft de groentepakketten aan het AZ Zeno.
Mathias Mariën Erwin De Scheppere geeft de groentepakketten aan het AZ Zeno.