Gesponsorde inhoud

Sacha, amper 22, richt freelanceplatform op: “Ondernemen zit in mijn bloed”

Knokkenaar genomineerd voor ‘Student-Ondernemer van het Jaar’ van Gentrepreneur Awards

Sacha Barbieaux, genomineerd als Student-Ondernemer van het Jaar.
Wannes Nimmegeers Sacha Barbieaux, genomineerd als Student-Ondernemer van het Jaar.
Amper 22, maar de wereld ligt aan de voeten van Sacha Barbieaux uit Knokke. De jonge student richtte onlangs ‘Freelance for Business’ op, een platform waarop freelancers en bedrijven elkaar kunnen vinden en valt nu mogelijk in de prijzen. Sacha is namelijk genomineerd als Student-Ondernemer van het Jaar in de Gentrepreneur Awards.

“Ik wil mensen helpen met digitaliseren”, zegt Sacha. “Veel ondernemingen hebben bijvoorbeeld geen website of doen niet aan marketing en dat is een gemiste kans. Digitaliseren kan bedrijven nieuwe kansen geven.” Daarvoor kijkt Sacha naar de freelance-industrie. “Die is in volle bloei. Een vijfde van de actieve bevolking is al freelancer en dat percentage blijft stijgen. Maar bij een forse stijging kun je makkelijk de kwetsbaarheid van de freelancers waarnemen. Denk aan communicatieproblemen op vlak van prijs en afgewerkt product. Met Freelance for Business, dat ik in oktober 2018 heb opgericht, wil ik ervoor zorgen dat er een duidelijke communicatie is rond elke samenwerking tussen freelancer en bedrijf. Ik wil een gebruiksvriendelijk platform maken voor zowel klant als freelancer, want dat bestaat nog niet. Zo wordt het nog makkelijker om freelancer te zijn en een project aan te gaan.”

Wandelend ideeënboek

 Sacha is ondanks zijn jeugdige leeftijd een jongeman met een visie op onze economie. Zit ondernemen in zijn bloed? “Ik denk het wel. Ik ben een wandelend ideeënboek. Elke dag bedenk ik wel iets nieuws. Soms is dat goed, maar even vaak moet het idee al na twee uur de vuilnisbak in. Maar dat is goed, want iemand met zoveel ideeën moet vooral realistisch blijven. Ik wist al vrij snel dat ik mijn eigen verhaal zou schrijven", gaat Sacha verder. “Ik moet vrijheid krijgen om iets uit te werken. En ik neem graag de leiding. Mijn klasgenoten weten dat ik altijd het beste uit iedereen wil halen. Mensen kunnen altijd meer dat wat ze van zichzelf denken en met een beetje motivatie en begeleiding kunnen ze zoveel meer. Wat ik ook geleerd heb, is dat  het nodig is mensen ruimte te geven als je hen leidt. Ik heb mijn vrijheid nodig om een idee uit te werken, dus waarom zou ik dat dan afnemen van mijn groepsleden?”

Sacha Barbieaux: CEO in spe?
Wannes Nimmegeers Sacha Barbieaux: CEO in spe?

CEO in spe

En zo kan Sacha wel nog even doorgaan. Laat het duidelijk zijn: aan het woord is een CEO in spe. Maar eerst dus die Gentrepreneur Awards, waarbij Sacha genomineerd werd als Student-Ondernemer van het Jaar. “Dat was een aangename verrassing”, geeft Sacha toe. “Het is ook een bevestiging dat ik op het goede spoor zit. Dat motiveert me om nog beter te doen.” 

Ondertussen ging het platform van Sacha ook officieel van de grond. De eerste freelancers werden al gescreend, geëvalueerd en op het platform geplaatst. “Zo kunnen we de kwaliteit van elke opdracht verzekeren", besluit Sacha. Want alleen het beste is goed genoeg, zoveel is duidelijk.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.