Provincie investeert in domeinen

De provincie investeert de komende jaren in verschillende provinciedomeinen aan de kust. Gedeputeerde Guido Decorte geeft een overzicht:

4 In De Nachtegaal in De Panne wordt het bezoekerscentrum opgefrist. De tentoonstelling moet hedendaagser worden met nieuwe thema's en een ruimere kijk op de omgeving. In 2016 kwamen er nog 85.000 bezoekers over de vloer. In totaal gaat het om een investering van 900.000 euro.


4 In provinciedomein Raversyde bedraagt het budget voor 2017 1,88 miljoen euro. Batterij Aachen wordt verder gerestaureerd en er wordt een nieuw toeristisch parcours aangelegd. Dat zal volledig toegankelijk zijn voor kinderwagens en rolstoelgebruikers. Er moet daarbij een duidelijker verschil gemaakt worden tussen de restanten van WO I en WO II. In 2015 kwamen er 136.00 bezoekers langs.


4 De Koolhofput in Nieuwpoort wordt in 2018 onder handen genomen. Daarvoor wordt 1,3 miljoen euro vrijgemaakt. "Dit domein wordt onderdeel van een groter verhaal. We willen een link leggen met het hinterland. Er komen onder meer een uitkijkpunt en waterbuffering. Je zal volledig rond de Koolhofput kunnen wandelen", zegt Guido Decorte.


4 Zwin Natuur Park werd al grondig aangepakt. Nu komt er nog een zonneterras voor 75.000 euro en worden er speelnesten aangelegd.


4 De investering voor provinciedomein Zeebos in Blankenberge bedraagt 70.000 euro. Het domein krijgt een nieuwe vogelkijkhut. Het terrein van zes hectare werd in 2010 ingericht met poelen, laantjes en grachten voor weidevogels. (LBB)