Parkeren in Knokke-Heist wordt duurder om rotatie te stimuleren

Illustratiebeeld
Bollen Illustratiebeeld
Het parkeerbeleid in Knokke-Heist ondergaat vanaf 1 april enkele wijzigingen. De bedoeling is om meer rotatie te krijgen én de lokale horeca en handen de stimuleren. 

Momenteel telt Knokke-Heist zo’n 13.000 parkeerplaatsen. Dat de plaatsen schaars zijn, bewijzen het aantal parkeerkaarten van bewoners die vorig jaar in omloop waren: 19.000. Met een aantal ingrepen wil het gemeentebestuur het parkeerbeleid verbeteren én meer rotatie brengen in de gebruikers van de beschikbare parkeerplaatsen. In de winkelstraten is nu maximum één uur parkeren toegestaan, vanaf april wordt dat twee uur. Het tweede uur betaal je 3 in plaats van 2 euro. Er komen ook versterkte controle én verhoogde retributies - van 20 naar 30 euro - om de rotatie te stimuleren. Voor beperkte boodschappen wordt het gratis kortparkeren in het leven geroepen. In de oranje zone vervalt het voordeel voor bewoners en tweedeverblijvers om, mits het betalen van 1 euro, in de weekends en de vakanties een ganse dag te parkeren. In de groene zones tot slot wordt het tarief voor niet-parkeerkaarthouders het tarief opgetrokken. Eén dag parkeren gaat van 5 naar 10 euro. De gemeente is bovendien volop bezig met het creëren van ondergrondse parkeergarages aan het Canadaplein en het Maurice Lippensplein. Die moeten op termijn goedkoper worden dan bovengronds parkeren. Aan de Far West komt er een invalsparking. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jeffrey Berton

  Ronny Cockuyt, RKFC degraderen? Check eens de stand. Op kop met 44 punten en 7 punten voor op de 2e. Hmm, neen, degraderen zit er dit seizoen niet meer in.

 • eddy moens

  wat dat Louis Dedenker schrijft beaam ik volledig ... ik zie hier 1x of ten hoogste 2 x/mnd dat zogezegd autoscan autootje met zijn cameras passeren, .....en dat is alles ... zoals Louis zegt ze zouden , MOETEN... meer controleren .. ... maja wie ben ik ..

 • ronny cockuyt

  Het nieuw voetbalstadion.moet met iets betaald worden.voor fc knokke die gaat degraderen.tribune heb ik gehoord met 5.000 zitjes

 • Louis Dedenker

  Het draait alleen maar om geld. Ze zouden beter controleren wie niet betaald, al jaren staan de straten vol in de vakanties, geen ticket, misbruiken van de blauwe zone en ze doen er niks aan, omdat het maar Heist is, dus wie gaat dat controleren?