Ook Knokke-Heist weigert dagjestoeristen en voert grootschalige controles in

Joel Hoylaerts/Photo News
Na Blankenberge weert nu ook Knokke-Heist tot nader order dagjestoeristen van haar grondgebied. Wie naar Knokke-Heist wil komen, zal vanaf zondag een bewijs moeten voorleggen om de reis te verantwoorden, meldt burgemeester van Knokke-Heist Leopold Lippens in de nacht van zaterdag op zondag in een persbericht. Hij verwijst daarbij naar de incidenten van de voorbije dagen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Lippens had vrijdag al opgeroepen om dit weekend niet naar de kust te reizen en waarschuwde dat de badstad mogelijk dagbezoekers zou weigeren indien het te druk werd. Die oproep lijkt volgens de burgemeester echter in dovemansoren te zijn gevallen.

"Tientallen incidenten, zowel gedurende de dag als de nacht, zorgen ervoor dat het gemeentebestuur zich genoodzaakt voelt om over te gaan tot drastische maatregelen. Om de publieke veiligheid te garanderen kunnen dagjestoeristen voorlopig niet langer Knokke-Heist bezoeken", aldus Lippens. De toegang wordt tot nader order beperkt tot inwoners, tweedeverblijvers, verblijfstoeristen en medewerkers van de in Knokke-Heist gevestigde ondernemingen en organisaties. 

Vanaf zondag vinden er grootschalige controles plaats die onvermijdelijk zullen resulteren in lange files, waarschuwt de gemeente. "Alle voertuigen zullen worden gecontroleerd. Wie geen geldige reden heeft om in Knokke-Heist te zijn, moet onmiddellijk rechtsomkeer maken. Alle inzittenden moeten dus kunnen bewijzen dat zij in Knokke-Heist wonen, verblijven met overnachting, of werken", luidt het tot slot. 

Lees ook:

Vlaanderen versus de hitte: zwemmers duiken in ‘verboden’ water, Rode Kruis vat post in stations en Brugge spaart zijn paarden (+)

“Stop met extra treinen in te leggen naar de kust”: Tommelein vraagt NMBS om in te grijpen na zomerdag vol incidenten (+)
221 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Chris Verschraege

  Een van de 3 is 18 jaar en heeft al 18 feiten op zijn naam staan. Wordt het niet stilaan tijd met deze straffeloosheid eens te stoppen aub, aub !! Waar zitten onze politiekers, rechters?? Ik snap het niet meer.

 • anatole bettencourt

  Maatregelen van kustburgemeesters zijn begrijpelijk. Dit is het gevolg van jarenlang besluiteloos , laks regeren van onze politici in onze 6 regeringen die bang zijn om beslissingen te nemen. En als het grootste deel van de bevolking zich nu onterecht mee gestrafd voelt, ... dat klopt volledig. Denk daar dan even aan in het stemhokje... Voor wanneer een krachtdadig beleid ipv rond de pot draaien? Voor wanneer aanpak bendes, zowel in grootsteden als provinciesteden ?

 • Stefanie van Dijk

  20 relschoppers in Blankenberge en 3 die voor de rechter moeten komen, waarom niet alle 20? En de relschoppers in Knokke-heist idem! Er wordt gewoon niet streng genoeg opgetreden en de dagjestoerist die enkel wat verkoeling aan de kust zoekt is de dupe. Wanneer wordt nu eens opgetreden in België, er worden regels bedacht en verscherpt en aangedraaid maar als je niet handhaaft heeft het allemaal geen zin!

 • karin verwimp

  John Arthur, Van Ranst bedoelde met vakantie in land gegarandeerd niet dat iedereen in dezelfde drie à vier locaties de vakantie door zou brengen. Ik begrijp die mensen echt niet. Plaats zat in de overige kustgemeentes maar iedereen moet pérse de duurste en drukste er uit pikken. Dan gaat het volgens mij niet zozeer om zon, strand en zee maar gewoon om de jan uit te kunnen hangen!

 • Eddy DESMET

  Er is één enorm probleem in onze samenleving : heel wat mensen kunnen zich niet meer schikken naar regelgeving, zijn onbeschoft, arrogant en eigenzinnig. Heropvoeding is dringend nodig. De vraag is "Hoe pak je zoiets aan ?"