Onderzoek naar dood Sofie Muylle nog steeds niet afgerond

Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
photo_news Alexandru C. (midden) wordt verdacht van de moord op Sofie Muylle (rechts).
In de zaak rond de dood van Sofie Muylle blijft de Roemeense hoofdverdachte Alexandru C. (24) twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. Het onderzoek is bijna afgerond, maar het rapport van de gerechtspsychiaters laat op zich wachten.

Het lichaam van Sofie Muylle werd op 22 januari 2017 aangetroffen op het strand van Knokke. Zeven maanden later werd de Roemeense hoofdverdachte, ook gekend als “de man met de blauwe jas”, aangehouden voor moord. Alexandru C. (24) bekende dat hij Muylle de nacht van de feiten ontmoette op het strand en misbruikte. Hij ontkent echter met klem dat hij het meisje ook om het leven bracht. Om de doodsoorzaak van de Roeselaarse te onderzoeken, stelde de onderzoeksrechter een college van tien deskundigen aan. Over de inhoud van hun verslag, liggen de meningen uiteen. Volgens de verdediging toont het aan dat hun cliënt de jonge vrouw niet vermoordde. Het parket is de andere mening toegedaan. 

Vorige zomer hield de onderzoeksrechter C. bijkomend aan voor de tenlasteleggingen van verkrachting, foltering en aanranding met de dood tot gevolg. Mocht een hof van assisen C. vrijspreken voor moord, riskeert hij voor de andere kwalificaties nog tot dertig jaar opsluiting. Eind vorig jaar werd op het strand van Knokke een reconstructie gehouden van de feiten. C. werkte naar verluidt goed mee aan die wedersamenstelling. Intussen zit de man bijna twee jaar in voorhechtenis. Het onderzoek is volledig afgerond. Alleen het rapport van de psychiaters moet nog aan het dossier gevoegd worden, wat voor de nodige ergernis zorgt bij de advocaten van Alexandru C. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.