Nieuwe vrijwilliger rusthuis De Noordhinder is...labrador

De hond Puma heeft een therapeutisch effect op de ouderen.
Foto Proot De hond Puma heeft een therapeutisch effect op de ouderen.
Woonzorgcentrum De Noordhinder in Knokke-Heist heeft er sinds kort een opvallende vrijwilliger bij: Puma. De zwarte labrador komt twee dagen per week naar het centrum en staat ook officieel ingeschreven als vrijwilligerswerker.

Bezoekers van WZC De Noordhinder hoeven de komende tijd niet te schrikken als ze plots een hond zien lopen door de wandelgangen. Puma, de zwarte labrador, is houdt de bewoners sinds kort gezelschap. "De labrador is goed opgeleid", legt Kathleen van der Hooft van de directie uit. "Hij is niet de hond die wild in het rond springt."


Voorlopig komt de viervoeter twee dagen per week langs in het woonzorgcentrum.


De reden is simpel: Puma is het ideale gezelschap voor de senioren. Zijn aanwezigheid werkt zelfs therapeutisch. "Hoe raar het ook klinkt: vaak is de drempel om iets te zeggen tegen een hond lager dan tegen een medebewoner of medewerker. Maar het is ook gewoon aangenaam voor onze bewoners om een knuffelvriend in huis te hebben", aldus van der Hooft. Leuk detail: Puma staat officieel ingeschreven als vrijwilligerswerker en maakt zo helemaal deel uit van het team.


Op korte tijd maakte het beest zich al bijna onmisbaar bij de senioren.


(MMB)