Nieuwe Ravelingen komt aan station

Een eerste schets van de nieuwe feestzaal Ravelingen.
Foto JVRB Een eerste schets van de nieuwe feestzaal Ravelingen.
In de Kouderkerkelaan in Heist wordt naast het station een nieuwe polyvalente fuifzaal gebouwd. Die zal de gemeentelijke feestzaal Ravelingen aan het Maes- en Boereboomplein vervangen.

Ravelingen verdwijnt samen met het huidige Heistse gemeentehuis om plaats te maken voor het opvallende nieuwe 'Community House'. De sloop van Ravelingen zou na carnaval 2018 starten. In tegenstelling tot voorheen komt het nieuwe gemeenschapshuis centraal op het plein. Daar zal ook een nieuwe polyvalente zaal gebouwd worden van 400 vierkante meter voor 'zachte' culturele activiteiten, zoals kaarten of bijeenkomsten voor senioren.


Voor fuiven en concerten komt een nieuwe Ravelingen van 600 vierkante meter aan het station. De nieuwe feestzaal zal volledig geluidsdicht gebouwd worden. Onder de fuifzaal is in een tiental repetitielokalen voor muziekgroepen voorzien. De nieuwe Ravelingen maakt deel uit van een grondige opwaardering van de Heistse stationsomgeving. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is ook van plan om het stationsgebouw zelf aan te kopen en een nieuwe bestemming te geven voor het plaatselijke verenigingsleven en voor de speelpleinwerking.


(JVRB)