N-VA hekelt financiële risico's voor leden jeugdraad

N-VA Knokke-Heist is bezorgd over de manier waarop het gemeentebestuur omgaat met de jeugdraad. De leden van die raad, en niet het gemeentebestuur, zijn nu volgens de partij zonder het zelf te weten hoofdelijk aansprakelijk voor eventuele schade of ongevallen en financiële risico's.

"Wij appreciëren enorm wat de vele vrijwilligers in de jeugdraad doen", zegt fractieleidster Cathy Coudyser (N-VA). "Ook hun organisatietalent en enthousiasme om de jeugd vele activiteiten te bieden, verdienen diep respect. Maar hoe het college en de schepen van Jeugd in het bijzonder, deze jongeren onverantwoorde risico's laat nemen, is onbegrijpelijk. Ze worden het slachtoffer van het lakse beleid."

Hoofdelijk aansprakelijk

Daarbij wijst de partij vooral naar het soort activiteiten die de jeugdraad organiseert."


Dat gaat om een gevarieerd aanbod zoals zomerfuiven, Kidsevent met K3 en Samson en Gert tot een optreden van Niels Destadbader. Niets mis met hun organisatietalent, maar het financieel risico dat de jeugdraad hierbij loopt, alsook de hoofdelijke aansprakelijkheid die ze hebben, legt een ongelooflijk risico bij de jongeren."


Uit bezorgdheid kaartte de N-VA dit recent ook aan op de gemeenteraad.


"Wij zijn verbluft als het enige antwoord van de burgemeester is dat hij alle vertrouwen heeft in de jeugdraad. Wij willen ook activiteiten voor de jeugd, maar niet als dat betekent dat diezelfde jongeren moeten opdraaien voor de risico's. Die moeten bij de gemeente liggen", besluit Coudyser. Volgens het gemeentebestuur is er voldoende overleg en transparantie. (MMB)